Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2019-2020 pääkuva

Johannes Gustavsson & Javier Perianes

Liput: 9-36 €


Brahms ja Strauss tarjoavat kiinnostavan rajapinnan: Romanttisen kauden jätti ja modernin ensisarastus

Brahmsin toinen pianokonsertto on kypsän mestarin teos. Se on giganttinen sekä musiikillisessa materiaalissaan että tunteissa ja tunnelmissa. ”Pikku, pikku konsertto”, Brahmsin kerrotaan lohkaisseen ironisesti. Pianisti Javier Perianesilla on juuri sitä ketterää briljanssia ja samaan aikaan nöyrää seesteisyyttä, jota konsertto vaatii.

Muutamaa vuotta myöhemmin syntynyt Richard Straussin sävelruno naistenmiehestä oli modernin ensisarastus. Se määritteli uudelleen musiikillisen potentiaalin ja mullisti soinnin historiaa. Myös Lauri Kilpiö tuntee suuret muodot. Lähivuosina ovat syntyneet mm. pianokonsertto, kamariooppera sekä nyt uusi orkesteriteos Yleisradion tilauksesta.

Johannes Gustavsson, kapellimestari
Javier Perianes, piano

Richard Strauss: Don Juan
Lauri Kilpiö: Keskeytyvä juhla, kantaesitys (Ylen tilaus)
Johannes Brahms: Pianokonsertto nro 2 B-duuri op. 83

Ennen konserttia klo 18 Alalämpiö: Uusi teos! Esittelijänä teoksen säveltäjä Lauri Kilpiö

Konsertin suora lähetys Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä. Väliaika n. klo 19.40. Konsertti päättyy n. klo 21.