Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2019-2020 pääkuva

Han-Na Chang & Yuki Koyama

Liput: 9-36 €
Kevään kausiliput ovat myynnissä 4.-30.11.2019 Ticketmasterissa. Kevään kertalippujen myynti alkaa 11.12.

kapellimestari Han-Na Chang kuvattuna ulkona
kapellimestari Han-Na Chang kuvattuna ulkona Kuva: Sven-Erik Knoff | www.fotoknoff.no Han-na Chang

Sellistinä tutuksi tullut, ilmiömäinen Han-Na Chang vierailee kapellimestaria

Šostakovitš-teema jatkuu uran keskivaiheen sinfonialla 1950-luvun alusta. Siihen on liitetty merkityksiä, kuten että Stalinin kuolema olisi sysännyt sävellystyön liikkeelle, ja siitä on tulkittu piiloviestejä Šostakovitšin ja hänen oppilaansa Elmira Nazirovan suhteesta. Ensimmäisen ja viidennen sinfonian ohella, kymmenes kuuluu Šostakovitšin eniten esitettyihin sinfonioihin.

Han-Na Chang osallistui 11-vuotiaana Rostropovitš-sellokilpailuun vain päästäkseen puhumaan mestarisellistin kanssa, mutta voitti. Oli suuria debyyttejä, opiskelupaikka Juilliardissa, yksityisopetusta Mischa Maiskylta, filosofian opintoja Harvardissa – ja sitten kiinnostus orkesterinjohtamiseen, joka on vienyt mennessään.

Han-Na Chang, kapellimestari
Yuki Koyama, huilu

Carl Nielsen: Huilukonsertto
Dmitri Šostakovitš: Sinfonia nro 10 e-molli op. 93

Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä 4.3. Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä.