Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2019-2020 pääkuva

Saraste & Pankratova & Petrenko Ylen kanavilla


HUOM! Konserttiin ei viranomaisohjeistuksen takia oteta yleisöä, vaan se kuullaan suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä.

Šostakovitšin 14. sinfonialle on vaikeaa löytää parempia tulkkeja. Se on oikeastaan laajennettu laulusarja, epätavallisin Šostakovitšin yhteensä 15 sinfoniasta. Laulut mm. Lorcan ja Rilken teksteihin ovat eräänlainen kommentti Musorgskin Kuoleman lauluille ja tansseille (konsertti 22.11.) ja protesti kuolemaa vastaan, kauniin elämän puolesta.

Pateettinen on Tšaikovskin viimeinen sävellys, jonka lisänimen antoi veli Modest. Tšaikovski sai sanottua haluamansa ja lähti elämästä yhdeksän päivää sinfonian ensiesityksestä. Bach puhdistaa loppuillan kamarimusiikissa.

Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari
Elena Pankratova, sopraano
Mikhail Petrenko, basso

Dmitri Šostakovitš: Sinfonia nro 14 op. 135
Pjotr Tšaikovski: Sinfonia nro 6 h-molli “Pateettinen” op. 74

Myöhäisillan kamarimusiikki:
J.S. Bach: Partita nro 2 d-molli BWV 1004
Hannu Vasara, viulu