Hyppää pääsisältöön

18.3. Keskiviikkosarja 12

Rafael Payare, kapellimestari
Alisa Weilerstein, sello

Matthias Pintscher: Sellokonsertto nro 2 “Un despertar”
Johannes Brahms: Sinfonia nro 4 e-molli op. 98

Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä 18.3. Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä.

sellisti Alisa Weilerstein soittaa selloa
sellisti Alisa Weilerstein soittaa selloa Kuva: Harald Hoffmann Alisa Weilerstein

Alisa Weilerstein on ”uusi Jacqueline du Pré”

Kapellimestariveli Joshua Weilerstein vieraili johtamassa orkesteria syksyllä (konsertti 8.11.), tänään on sellisti Alisa Weilersteinin ja hänen puolisonsa, niin ikään huippulahjakkaan Rafael Payaren vuoro. Matthias Pintscher, Ensemble Intercontemporainin musiikillinen johtaja, kirjoitti lyyrisen ja pehmeän toisen sellokonserttonsa Alisa Weilersteinille, ”uudelle Jacqueline du Prélle”, 2017. Brahms ja hänen ystävänsä soittivat sinfonian pianolla Brahmsin luotetuille. Vastauksena oli musertava hiljaisuus. Toinen ystävä ilmestyi päivää myöhemmin Brahmsin asunnolle suosittelemaan, ettei hän julkaisisi teostaan yleisölle. Brahmsin huoli oli turha, oikeassa ensiesityksessä sinfonia vastaanotettiin lämmöllä.

Tapahtuman tiedot

Liput: 9-36 €
Kevään kausiliput ovat myynnissä 4.-30.11.2019 Ticketmasterissa. Kevään kertalippujen myynti alkaa 11.12.