Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2019-2020 pääkuva

Brahms - Zinovjev - Miki


Konserttiin ei viranomaisohjeistuksen takia oteta yleisöä, vaan se kuullaan suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä.

RSO:n suorassa konserttilähetyksessä 15.4. on ohjelmassa Johannes Brahmsin myöhäisen kauden sonaatteja klarinetille ja pianolle. Kontrastina Brahmsille kuullaan kahden nykysäveltäjän, Sauli Zinovjevin ja Minoru Mikin lyömäsoitinteokset.

Brahmsin sinfoniat ovat tunnettuja upeista klarinettisooloistaan, ja myöhäisessä kamarimusiikissaan säveltäjän rakkaus soittimeen nälyy entisestään. RSO:n konsertissa klarinettiosuudet tulkitsee 1. sooloklarinetisti Christoffer Sundqvist ja pianistina esiintyy Emil Holmström, jonka omistama 1882 rakennettu Bösendorfer -flyygeli tuodaan konserttia varten Musiikkitaloon.

Brahmsin myöhäistä sointimaailmaa kehystää kahden nykysäveltäjän lyömäsoitinteokset. RSO:n piti kantaesittää Sauli Zinovjevin uusi pianokonsertto 1.4., mutta koronavirustilanteen vuoksi esitys jouduttiin siirtämään tulevaisuuteen. Sitä odotellessa kuullaan Zinovjevin Sospirando 1 neljälle lyömäsoittajalle vuodelta 2017. Konsertin päättää Minoru Mikin virtuoottinen Marimba Spiritual.

Konsertti lähetetään suorana Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä 15.4. klo 19 alkaen.

Christoffer Sundqvist, klarinetti
Emil Holmström, piano
Kazutaka Morita, lyömäsoittimet
Naoki Yasuda, lyömäsoittimet
Jani Niinimäki, lyömäsoittimet
Jerry Piipponen, lyömäsoittimet

Sauli Zinovjev: Sospirando 1 “Awake”
Johannes Brahms: Sonaatti klarinetille ja pianolle nro 1 f-molli op. 120/1
Johannes Brahms: Intermezzo A-duuri op. 118/2
Johannes Brahms: Romanssi F-duuri op 118/5
Johannes Brahms: Sonaatti klarinetille ja pianolle nro 2 Es-duuri op. 120/2
Minoru Miki: Marimba Spiritual