Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2019-2020 pääkuva

Polyteknikkojen Kuoro 120 vuotta

Liput: 9-36 €

kuvassa Polyteknikkojen Kuoro ja kuoronjohtaja Saara Aittakumpu
kuvassa Polyteknikkojen Kuoro ja kuoronjohtaja Saara Aittakumpu Kuva: Mikko Reinikainen Polyteknikkojen kuoro

Polyteknikkojen Kuoro 120 vuotta!

Onnea 120-vuotias Polyteknikkojen Kuoro (PK)! Vuonna 1900 perustettu PK on yksi maamme merkittävimmistä mieskuoroista ja RSO:nkin pitkäaikainen yhteistyökumppani. Kuoro tunnettiin aluksi Teknillisen korkeakoulun laulukuntana, ja edelleen sen laulajat nousevat Otaniemen teekkarien riveistä. Juhlakonsertissaan kuoro esittää yhdessä RSO:n kanssa 2017 kantaesitetyn Lotta Wennäkosken Uniin asti -kuoro-orkesteriteoksen.
”Busonia on odotettu kaupungissa”, sanoo Hannu Lintu. Ilmeisesti laajin koskaan sävelletty pianokonsertto, 70 minuuttia, uhkuu valtavaa energiaa ja solistista taituruutta. Teoksessa on mukana myös PK, joka avaa finaaliosan kehottamalla kohottamaan sydämet kohti ikuista voimaa. Pianisti, Gilmore-palkittu Igor Levit esittelee itsensä näin: ”Kansalainen. Eurooppalainen. Pianisti.” Päivä Yhdysvaltojen viimeisimpien presidentinvaalien jälkeen hän piti konserttinsa aluksi yllätyspuheen maailman poliittisesta tilasta. Ehdottoman mielenkiintoinen seurattava Twitter-tilillä @igorpianist.

Hannu Lintu, kapellimestari
Igor Levit, piano
Polyteknikkojen kuoro, valm. Saara Aittakumpu

Ferruccio Busoni: Berceuse élégiaque op. 42
Lotta Wennäkoski: Uniin asti
Ferruccio Busoni: Pianokonsertto op. 39

Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä 15.4. Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä. Väliaika n. klo 19.35. Konsertti päättyy n. klo 21.15.