Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2019-2020 pääkuva

Kamarimusiikkifestivaali MIND! - Avoin mieli

Liput: 5-11,50 €

RSO:n kamarimusiikkifestivaalin MIND logo
RSO:n kamarimusiikkifestivaalin MIND logo Kuva: Heidi Grönroos Radion sinfoniaorkesteri

Avoin mieli -tapahtuma kutkuttaa aivojamme monesta näkökulmasta. Konsertin aluksi viulisti ja valmentaja Pauliina Valtasaari & tutkimusjohtaja Mari Tervaniemi avaavat päivän teemaa ”aivot ja stressi - pelastaako musiikki?" Keskustelun jälkeen kuullaan niin Jukka Linkolan Tangoja, Steve Reichin Rummutuksia kuin Lotta Wennäkosken Vyyhti sellolle ja yleisölle. Kaiken kruunaa RSO:n fagotisti Otto Virtasen säveltämä uusi teos. Musiikkiesitysten jälkeen seuraa paneelikeskustelu Musiikkitalon Ala-lämpiössä. Keskustelemassa Mari Tervaniemi, Pauliina Valtasaari sekä RSO:n muusikot Pasi Eerikäinen ja Otto Virtanen.

Jari Valo, viulu; Pasi Eerikäinen, viulu; Reeta Maalismaa, viulu; Tomas Nunes-Garces, sello; Eeva Rysä, sello; Tuija Rantamäki, sello; Giuseppe Gentile, klarinetti; Arvid Larsson, fagotti; Naoko Ichihashi, piano; Jouko Laivuori, piano

Paul Hindemith: Kaksi osaa sonaatista nro 2 op.31
Steve Reich: Osia teoksesta Drummings
Gustav Mahler: Pianokvartetto a-molli
Lotta Wennäkoski: Vyyhti, sellolle ja yleisölle
Robert Schumann: Pianotrio nro 3 g-molli, op.110 1. osa
Jukka Linkola: Tangoja!
Mihail Glinka: Trio Pathetique