Hyppää pääsisältöön

14.5. Torstaisarja 11

Hannu Lintu, kapellimestari
Seong-Jin Cho, piano

Sergei Prokofjev: Pianokonsertto nro 2
Dmitri Šostakovitš: Sinfonia nro 11 “Vuosi 1905” g-molli op. 103

Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä 13.5. Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä.

Seong-Jin Cho
Seong-Jin Cho Kuva: Harald Hoffmann Seong-Jin Cho

RSO:n lähtökonsertti Japanin-kiertueelle

Syksyllä RSO-festivaalilla vieraillut pianomaailman supertähti Seong-Jin Cho palaa onneksemme Helsinkiin. Tästä konsertista orkesteri lähtee Japanin-kiertueelle, jonne hän seuraa mukana. Cho taituroi Prokofjevin konserttoa, jonka jokainen esitys on soittajalleen edelleen melkoinen paini. Kantaesitys synnytti yleisössä ärtymystä ja mielenosoituksia, mutta kuten tyypillistä, aika tekee tehtävänsä ja laventaa kuulijoiden perspektiiviä. Šostakovitšin 11. sinfonia on sävelletty myötätunnosta sorrettuja ja tyranniaa vastaan nousseita kohtaan. Sinfonia oli yksi niistä Stalinin kuoleman jälkeen syntyneistä teoksista, jotka yksi kerrallaan vapauttivat Šostakovitšin järjestelmän puristuksesta.

Tapahtuman tiedot

Liput: 15-46 €
Kevään kausiliput ovat myynnissä 4.-30.11.2019 Ticketmasterissa. Kevään kertalippujen myynti alkaa 11.12.