Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2020-2021 pääkuva

Vieraanamme Conrad Tao

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema

Taolle konserton kirjoittanut säveltäjä Albert Schnelzer kutsuu häntä luonnonvoimaksi, ja Tao itsekin kuvailee ajatuksiaan galaktisilla vertauskuvilla. New York Timesin mukaan hän ei ole ”mikä tahansa ihmelapsi”, vaan internetin loppumattomien lähteiden äärellä inspiroitunut, monipuolinen musiikillinen ajattelija, joka tutkii jatkuvasti uutta ja itselleen tuntematonta. Talousmedia Forbes jo listasi hänet 30 kirkkaimman nuoren klassisen musiikin vaikuttajan joukkoon vain 17-vuotiaana. Vierailunsa aikaan yhdysvaltalainen pianisti ja säveltäjä Conrad Tao on 26-vuotias. Paluuta on odotettu ensikäynnistä 2018.

Konserttiin ei viranomaisohjeistuksen takia oteta yleisöä, vaan se kuullaan suorana lähetyksenä Yle Teemalla, Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä.

Hannu Lintu, kapellimestari
Conrad Tao, piano

Igor Stravinsky: Konsertto D-duuri
Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 4
György Ligeti: Concert românesc