Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2020-2021 pääkuva

Nuorten solistien konsertti

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

RSO:n Nuorten solistien konsertti on jo monikymmenvuotinen traditio. Kokemus suuresta sinfoniaorkesterista on niin ainutlaatuinen ja palkitseva, että monessa konserttiin valitussa nuoressa on aikanaan syttynyt palo jatkaa ammattiopintoihin.

Solistit valitaan koesoiton perusteella ja viime vuosina niissä on ollut mukana yli 100 kokelasta. Koronapandemian takia koesoittoa ei tänä vuonna voitu järjestää, vaan orkesterin taiteellinen johtoryhmä kutsui neljä mielenkiintoista, eri vaiheessa opintojaan olevaa nuorta konsertin solisteiksi. Kevään 2022 nuoret solistit valitaan taas koesoiton perusteella.

TUTUSTU NUORIIN SOLISTEIHIN 2021:
Lilja Haatainen
Ilona Turriago
Venla Lahti
Oona Koivukangas

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Lilja Haatainen, viulu
Ilona Turriago, trumpetti
Venla Lahti, kontrabasso
Oona Koivukangas, sello

Christian Sinding: Sarja vanhaan tyyliin op. 10
Aleksandr Goedicke: Konserttietydi op. 49
Giovanni Bottesini: Grande allegro alla Mendelssohn
Antonin Dvořák: Rondo sellolle ja orkesterille g-molli op. 94 B.181