Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2020-2021 pääkuva

Vieraanamme Narek Hakhnazaryan 1/3

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

Narek Hakhnazaryan on toinen tällä kaudella kanssamme hieman pidempään viivähtävistä residenssitaiteilijoista. Armenialaissyntyinen Hakhnazaryan on niitä nuoria taiteilijoita, joiden briljanssi näyttää luontevan mutkattomalta ja avoimelta. Hän on intuitiivinen muusikko, jolla on entisen opettajansa mukaan erinomainen sisäinen ymmärrys musiikista. Klassisen ohella hän on soittanut jazz-kokoonpanossa. Vierailunsa avauksessa Hakhnazaryan esittää Tshaikovskin selloklassikon, Rokokoo-muunnelmat.

Thomas Larcherin laulusarja Die Nacht der Verlorenen on London Sinfoniettan tilaus vuodelta 2008. Tekstiksi Larcher valitsi ihailemansa Ingeborg Bachmannin postuumisti ilmestyneitä runoja, joiden ilmaisuvoimaiselle tekstille säveltäjä halusi antaa pääosan. RSO:n solistina laulut tulkitsee niin oopperan kuin liedinkin parissa menestystä niittänyt italialaisbaritoni Andrè Schuen.

Galina Ustvolskaja oli Šostakovitsin luotettu oppilas ja työtoveri. Hänen lyhyet ja tiivistunnelmaiset sinfoniansa eivät muistuta mitään musiikin historiasta tunnettua tyyliä ja ovat siksi neuvostoliittolaisen modernismin peruspilareita. Profeetallinen kolmas sinfonia ylistää Jumalaa tavalla joka tuntuu edelleen pakenevan kaikkia määrittely-yrityksiä.


Konserttiin ei viranomaisohjeistuksen takia oteta yleisöä, vaan se kuullaan suorana lähetyksenä Yle Teemalla, Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä.

Hannu Lintu, kapellimestari
Narek Hakhnazaryan, sello
Andrè Schuen, baritoni
Jussi Nikkilä, kertoja

Galina Ustvolskaja: Sinfonia nro 3
Pjotr Tshaikovski: Rokokoo-muunnelmat
Thomas Larcher: Die Nacht der Verlorenen

Myöhäisillan kamarimusiikki
Narek Hakhnazaryan, sello
J. S. Bach: Sarja nro 1 G-duuri BWV 1007
György Ligeti: Sonaatti soolosellolle