Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2021-2022 pääkuva

Nicholas Collon & Alice Coote & Brenden Gunnel

kuvassa sopraano Alice Coote
kuvassa sopraano Alice Coote Kuva: Jiyang Chen Alice Coote
George Walker oli ensimmäinen musiikin Pulitzer-palkinnolla palkittu afrikanamerikkalainen vielä vuonna 1996.

Herää monenlaisia ajatuksia historiasta ja nykypäivästäkin, kun pohtii George Walkeria (1922–2018). Hän oli monta kertaa ensimmäinen: Ensimmäinen tupladiplomin pianossa ja sävellyksessä suorittanut afrikanamerikkalainen maineikkaassa Curtis-instituutissa ja tohtori toisessa musiikkiyliopistossa, ensimmäinen afrikanamerikkalainen, joka sai sopimuksen suureen agentuuriin ja ensimmäinen musiikin Pulitzer-palkinnolla palkittu afrikanamerikkalainen vielä vuonna 1996. Lyric jousille on menestyneen säveltäjän ikivihreimpiä teoksia, omistettu Walkerin isoäidille.

Tekstin voima on taustalla sekä Sibeliuksen alunperin näytelmämusiikiksi kirjoitetussa orkesterisarjassa että Mahlerin laulusarjassa. Klassisiin kiinalaisiin runoihin sävelletyt laulut käsittelevät elämää ja olevaisen katoavaisuutta. Solisteina upeat Alice Coote ja Brenden Gunnel.

Nicholas Collon, kapellimestari
Alice Coote, mezzosopraano
Brenden Gunnell, tenori

George Walker: Lyric for Strings
Jean Sibelius: Pelléas ja Mélisande op. 46
Gustav Mahler: Das Lied von der Erde

Liput: 9-37 €
Väliaika n. klo 19.50. Konsertti päättyy n. klo 21.20.