Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2021-2022 pääkuva

RSO-festivaali Thomas Adès: Päättymätön juhla

Kamarimusiikillisia kunnianosoituksia

Paitsi säveltäjä ja kapellimestari, Thomas Adès on myös pianisti. Hän on levyttänyt Janáčekin soolopianoteoksia ja johtanutkin paljon. Kansainvälisiä konserttiohjelmia selaillessa käy selväksi myös, että Kurtágin ja Adèsin välillä vallitsee yhteys.

Kolme kehtolaulua alttoviululle ja pianolle ovat peräisin Adèsin oopperasta Tuhon enkeli (2016). The Guardianin mukaan alkuperäinen teos oli käännekohta paitsi säveltäjälleen, myös oopperataiteelle. Adèsin toteuttamat neljä Purcellin laulua ovat kunnianosoitus tämän tavalle säveltää englannin kieltä. Niin Purcellin kuin myös Stravinskyn laulujen tekstit ovat Shakespearelta. Stravinskyn toinen teos on Elegia JFK:lle H. Audenin tekstiin, Kurtágin muotokuvassa on Robert Schumann.

Thomas Adès, piano
Jenny Carlstedt, mezzosopraano
RSO:n muusikot

Henry Purcell (sov. Thomas Adès): Neljä laulua
Igor Stravinsky: Three Shakespeare Songs
Igor Stravinsky: ​Kissan kehtolauluja
Igor Stravinsky: Elegy for JFK
Igor Stravinsky: The Owl and the Pussy-Cat
Thomas Adès: Kolme kehtolaulua oopperasta The Exterminating Angel, kantaesitys
György Kurtág: Hommage à R-Sch. op. 15
Leoš Janáček: Concertino

Liput: 5–12,50 €
Väliaika n. klo 15.35. Konsertti päättyy n. klo 16.30.
Konsertin taltiointi kuullaan Yle Radio 1:ssä 26.10. klo 19.30.