Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2021-2022 pääkuva

Klaus Mäkelä & Vikingur Ólafsson

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV1

Ehkäpä uuden polven säveltäjä Sauli Zinovjev eräällä tavalla kulkee Mahlerin jäljissä: Musiikin välittämät emootiot ovat hänelle merkityksellisiä, aivan kuten Mahler etsi tietä tunteilleen sävellyksissään. Parhaimmillaan teoksessa on kaikki, Zinovjev sanoo. Koko elämä yhdessä hetkessä.

Kevätkauden alkajaisiksi orkesterin eteen nousee kapellimestari Klaus Mäkelä. Solisti on virtuoosinen ja utelias Vikingur Ólafsson, Islannin Glenn Gould. Sauli Zinovjevin uusi pianokonsertto on sävelletty Ólafssonille. Teos on meidän ja Ruotsin radion tilaus.

Konserttiin ei viranomaisohjeistuksen takia oteta yleisöä, vaan se kuullaan suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä viivästettynä Yle Teemalla.

Klaus Mäkelä, kapellimestari
Víkingur Ólafsson, piano

Sauli Zinovjev: Pianokonsertto, kantaesitys (Ylen tilaus)
Jean Sibelius: Sinfonia nro 4