Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2021-2022 pääkuva

RSO & Sakari Oramo

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

Sakari Oramo
Sakari Oramo Kuva: Agentur Harrison Parrott
1970-luvun estetiikka ja sen värit ja muodot ovat tehneet paluun. Olivier Messiaen on kaikkea muuta kuin yhden vuosikymmenen trendit, mutta tästäkin perspektiivistä on kiintoisaa pysähtyä hänen laajan 12-osaisen kamariorkesteriteoksensa äärelle.

Des canyons aux étoiles, Kanjoneista tähtiin, tilattiin Yhdysvaltojen itsenäisyysjulistuksen vuosipäivään ja kantaesitettiin New Yorkissa 1974. Messiaen, omaperäinen ajattelija, visionääri, synesteetikko ja ornitologi vieraili säveltämisen aikaan Utahissa. Hän inspiroitui sen luonnosta ja väreistä, varsinkin Brycen kanjonista ja tietysti lintujen laulusta. Messiaen kuuli musiikin väreinä, mutta myös kuuli värejä nähdessään musiikkia.

Des canyons aux étoiles on eräänlainen Messiaenin ilmaisukeinojen synteesi, universaali konsertto. Solisteja on kaksi - piano, käyrätorvi. Voidaanko nyt julistaa kevät alkaneeksi?

Sakari Oramo, kapellimestari
Jukka Harju, käyrätorvi
Jouko Laivuori, piano

Olivier Messiaen: Des canyons aux étoiles

Liput: 9–37 €

Konsertissa ei ole väliaikaa. Konsertti päättyy n. klo 20.20.