Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2021-2022 pääkuva

Nicholas Collon & Anu Komsi

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

Grażyna Bacewicz (1909–1969) on aikakautensa arvostetuimpia säveltäjiä Puolassa, mutta vasta toinen nainen, joka säveltäjänä sai tunnustusta kotimaansa ulkopuolella. Teos jousille, trumpeteille ja lyömäsoittimille syntyi vuosina, jolloin säveltäjien olot olivat ahtaalla Puolan stalinistisen hallinnon puristuksessa. Hurja ja antautumaton teos avaa vision uudesta maailmasta.

Witold Lutosławskin konsertto orkesterille on läpimurtoteos vuodelta 1954. Se on kunnianosoitus Bartókille, mutta sen folkloristista ja perinteistä henkeä Lutosławski itse alkoi uudelleen arvostaa vasta myöhemmällä iällä. RSO:n levytys Lutosławskin sinfonioista ylsi Grammy-ehdokkaaksi 2021.

Nicholas Collon, kapellimestari
Anu Komsi, sopraano
Musiikkitalon Kuoro, valm. Nils Schweckendiek

Grażyna Bacewicz: Kappale jousille, trumpeteille ja lyömäsoittimille
Francis Poulenc: Gloria
Witold Lutosławski: Konsertto orkesterille

Liput: 9–37 €

Väliaika n. klo 19.55. Konsertti päättyy n. klo 21.00.