Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2021-2022 pääkuva

Sakari Oramo & Lisa Batiašvili

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

viulisti Lisa Batiashvili
viulisti Lisa Batiashvili Kuva: @chrissingerme,chrissinger.com Lisa Batiašvili
Lisa Batiašvili on viulisti, joka tuntuu jättävän jäljen. Hän voitti toisen palkinnon Jean Sibelius -viulukilpailussa sen nuorimpana osallistujana 1995. ”Esityksiä on tullut kuulluksi sen jälkeen lukemattomia, mutta muistissa ei ole säilynyt Lisa Batiashvilin tulkinnan kaltaista”, muisteltiin Helsingin Sanomissa vielä paljon myöhemmin. ”Lisa Batiashvili oli henkeäsalpaava solisti”, kirjoitti The Guardian Batiashvilin Szymanovski-tulkinnasta Lontoossa 2019. Yhteinen levytyksemme sai arvosteun MIDEM Classical Award -palkinnon Cannesissa 2008. Sakari Oramo oli mukana silloinkin.

Lisa Batiashvilin tuorein aloite on hänen nimeään kantava säätiö, joka tukee nuoria musiikillisia lahjakkuuksia hänen synnyinmaassaan Georgiassa.

Karol Szymanovski oli mukana Nuori Puola -ilmiössä, jonka piirissä kehittyi omintakeinen varhainen modernismi. Teosta vuodelta 1916 pidetään ensimmäisenä ”modernina” viulukonserttona, joka otti uuden suunnan edellisvuosisadan romantiikasta. Siinä on uniikkia viehätysvoimaa ja laaja spektri äänenvärejä ja tunnelmia.

Sakari Oramo, kapellimestari
Lisa Batiašvili, viulu

Anna Clyne: This Midnight Hour
Karol Szymanovski: Viulukonsertto nro 1 op. 35
Robert Schumann: Sinfonia nro 1 B-duuri “Kevät” op. 38

Liput: 9–37 €