Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2022-2023 pääkuva

RSO & Sakari Oramo & Yesong Sophie Lee

Sakari Oramo
Sakari Oramo Kuva: Agentur Harrison Parrott
Beethovenin Egmont-alkusoitossa on kaikki peribeethoveniaaniset elementit: vapaustaistelijasta kertova sankarillinen aihe, erehtymättömän luja arkkitehtuuri ja kohtalonomainen tematiikka, joka kuitenkin viedään lopuksi huumaavaan optimismiin.
Rakkaus Beethoveniin johdatti vuorostaan Jouni Kaipaisen ryhtymään säveltäjäksi. Toinen sinfonia oli Kaipaiselle erityisen merkityksellinen lempilapsi. Hänen mukaansa teos merkitsi edeltävän vaiheen päätepistettä ja uuden alkua: ”Huomasin saapuneeni johonkin, mikä oli oikeastaan ollut olemassa kaiken taustalla koko ajan, mutta mitä en ollut aikaisemmin osannut tai uskaltanut tuoda kunnolla esiin.”

Sakari Oramo, kapellimestari
Yesong Sophie Lee, viulu

Ludwig van Beethoven: Egmont-alkusoitto, f-molli op. 84
Pjotr Tshaikovski: Viulukonsertto
Jouni Kaipainen: Sinfonia nro 2 op. 44

Liput: 9–38 €

Väliaika n. klo 20.00. Konsertti päättyy n. klo 21.05.