Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2022-2023 pääkuva

Hannu Lintu & Andrè Schuen

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

RSO:n ylikapellimestari Hannu Lintu
RSO:n ylikapellimestari Hannu Lintu Kuva: Veikko Kähkönen Hannu Lintu
”Moni sinfonikko on historian kuluessa inspiroitunut tärkeistä, elämäänsä koskettaneista tapahtumista, ja toisinaan heidän valitsemansa sinfonisen muodon on sanellut ulkomusiikillinen tapahtuma”, kirjoittaa John Corigliano ensimmäisestä sinfoniastaan. Hän viittaa AIDS-epidemiaan, jolle hän menetti useita ystäviään, mutta ei ole vaikea kuvitella väkevän teoksen heijastavan myös muita aikamme tragedioita.
Gustav Mahlerin laulusarjan näyttämö on vielä viaton kansanrunojen maailma, jossa vaeltava kisälli laulaa rakkaussurun tummentamia serenadejaan. Vuonna 2021 Chicagossa Hannu Linnun johdolla kantaesitetyssä Magnus Lindbergin Serenades -teoksessa kriitikko kuuli Mahlerin ja Sibeliuksen elementtejä.

Hannu Lintu, kapellimestari
Andrè Schuen, baritoni

Magnus Lindberg: Serenades, ensiesitys Suomessa
Gustav Mahler: Vaeltavan kisällin lauluja
John Corigliano: Sinfonia nro 1

Liput: 9–38 €
Koko kauden ja syksyn kausiliput ovat myynnissä 4.5.-6.8. Syksyn kertalippujen myynti alkaa 12.8. Ticketmasterissa.