Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2022-2023 pääkuva

Vieraanamme Brett Dean 4/4

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

Brett Dean on sijoittanut Jean Sibeliuksen Kurkikohtauksen johdannoksi omaan teokseensa Fire Music. Kurkien surumielisen valituksen Dean kokee sekä elämän että kuoleman metaforana. Fire Music puolestaan syntyi reaktiona Australian vuoden 2009 pensaspaloihin. Palot aiheuttivat kauhistuttavaa tuhoa, mutta korventunut maa alkoi heti kasvattaa uutta elämää. Deanin mukaan luonto on yhtä aikaa tuhoava ja luova.
Deanin klarinettikonserton nimihenkilö Ariel ei ole Shakespearen henkilöhahmo, vaan AIDS-epidemian uhrina menehtynyt pieni tyttö. UNESCO:n kansainvälisessä säveltäjärostrumissa palkittu Ariel’s Music on yksi Deanin varhaisista läpimurtoteoksista.

Brett Dean, kapellimestari
Han Kim, klarinetti

Brett Dean: Klarinettikonsertto ”Ariel’s music”
Jean Sibelius: Kurkikohtaus op. 44
Brett Dean: Fire Music

Ennen illan konserttia klo 18 Alalämpiö: Meet the Artist Brett Dean

Myöhäisillan kamarimusiikki:
Brett Dean: Night window
Han Kim, klarinetti
Brett Dean, alttoviulu
Jouko Laivuori, piano

Liput: 9–38 €

Väliaika n. klo 19.35. Konsertti päättyy n. klo 20.40. Myöhäisillan kamarimusiikki päättyy 21.25.