Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2022-2023 pääkuva

Nicholas Collon & Hilary Hahn

viulisti Hilary Hahn
viulisti Hilary Hahn Kuva: Dana van Leeuwen / Decca Hilary Hahn,Radion sinfoniaorkesteri,musiikki
Sibeliuksen viulukonsertto on kulkenut viulisti Hilary Hahnin mukana aivan nuoresta asti ja saanut matkalla jatkuvasti lisää sävyjä ja merkityksiä. Sibeliukselle itselleen konsertto oli henkilökohtaisesti tärkeä lempilapsi, jonka valmistuminen vaati pitkän ja monipolvisen prosessin. Sittemmin teoksesta on tullut kaikkien aikojen levytetyin viulukonsertto; myös Hahnin levytys kuuluu joukkoon. Antonín Dvořákin yhdeksäs sinfonia on puolestaan esitetyin sinfonia, joka on syntynyt Yhdysvaltain maaperällä. Dvořák innostui ”Uuden maailman” kaupungeista ja rautateistä, mutta myös kansanmusiikista, joka oli puhutellut häntä jo kotimaassa.

Nicholas Collon, kapellimestari
Hilary Hahn, viulu

Magnus Lindberg: Chorale
Jean Sibelius: Viulukonsertto op. 47 d-molli
Antonin Dvořák: Sinfonia nro 9 “Uudesta maailmasta”

Liput: 9–38 €

Väliaika n. klo 19.50. Konsertti päättyy n. klo 21.00.