Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2022-2023 pääkuva

Nicholas Collon & Kirill Gerstein

pianisti Kirill Gerstein
pianisti Kirill Gerstein Kuva: www.marcoborggreve.com Kirill Gerstein,Radion sinfoniaorkesteri,musiikki
Sergei Rahmaninovin kolmannen pianokonserton pääteema virtaa pidäkkeettömästi kuin mahtava luonnonvoima. Säveltäjän mukaan teema yksinkertaisesti kirjoitti itse itsensä. Kauden kotimaisen fokussäveltäjän Outi Tarkiaisen orkesteriteos Ring of Fire and Love puolestaan rinnastaa mahtavat luonnonvoimat lapsen kulkuun synnytyskanavan läpi.
Jokin lempeämpi luonnonvoima lienee ollut läsnä silloin, kun Edward Elgar eräänä iltana istahti pianon äärelle improvisoimaan muunnelmia keksimäänsä melodiaan. Itseään ja vaimoaan huvittaakseen hän karakterisoi niistä jokaisen muistuttamaan jotakin heidän tuttavapiirinsä henkilöä, säveltäjä vaimoineen mukaan lukien. Vuoroin humoristiseen, vuoroin melankoliseen kavalkadiin sisältyy myös arvoitus – siitä nimi Enigma-muunnelmat.

Nicholas Collon, kapellimestari
Kirill Gerstein, piano

Sergei Rahmaninov: Pianokonsertto nro 3 d-molli op. 30
Outi Tarkiainen: Ring of Fire and Love
Edward Elgar: Enigma-muunnelmat op. 36

Liput: 9–38 €
Väliaika n. klo 19.55. Konsertti päättyy n. klo 21.10