Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2022-2023 pääkuva

RSO & Sir Mark Elder

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

Brittikapellimestari Sir Mark Elderin mielestä Jean Sibelius on ”ainutlaatuisen merkittävä säveltäjä brittiläisille musiikinrakastajille”, ja sitä Sibelius on myös hänelle itselleen. Useampiakin Sibeliuksen sinfoniasyklejä johtanut Elder johdattelee suomalaisen musiikinrakastajan vähemmän kuljetuille orkesterituotannon poluille. Sinfonisessa runossaan Öinen ratsastus ja auringonnousu Sibelius palaa nuoruutensa ratsastustaipaleelle ”kuutamossa halki öisen korven”. Bardia Sibelius itse luonnehti muinaisskandinaaviseksi, viikinkiaikaiseksi balladiksi.
Sibeliuksen mielestä Sergei Rahmaninovissa oli ”soinnintajua ja kulttuuria, mutta hän vaikuttaa hieman kesyltä”. Sibelius ei selvästikään tarkoittanut kesyydellä Rahmaninovin pidäkkeettömän tunteellista, uhkeaa toista sinfoniaa.

Sir Mark Elder, kapellimestari

Jean Sibelius: Bardi
Jean Sibelius: Öinen ratsastus ja auringonnousu op. 55
Sergei Rahmaninov: Sinfonia nro 2 e-molli op. 27

Liput: 9–38 €

Väliaika n. klo 19.35. Konsertti päättyy n. klo 21.05.