Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2022-2023 pääkuva

RSO & Maxim Emelyanychev

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

Maxim Emelyanychev
Maxim Emelyanychev Kuva: Tessa Posthuma de Boer Maxim Emelyanychev,musiikki,Radion sinfoniaorkesteri
Englannin kielen sana ’ramification’ tarkoittaa paitsi haarautumista, myös seuraamusta tai vaikutusta. Teoksessaan Ramifications György Ligeti punoo pienistä aiheista tiiviin polyfonisen verkon, jota vielä tihentävät eri korkeuksille viritetyt jousisoittimet.
Joseph Haydn kirjoitti konsertoivan sinfoniansa vaativaa Lontoon yleisöä varten. Vaikka säveltäjälle tuli ensiesityksen edellä tulipalokiire, esityksestä muodostui jymymenestys. Muutamaa vuosikymmentä myöhemmin saarivaltakuntaa kiersi myös Felix Mendelssohn. Vaellusretkeltä Skotlannin ylämailta hän raportoi kirjeitse paitsi ihmeellisistä, ankarista maisemista myös skotlantilaisten vaikuttavasta habituksesta ja vaatetuksesta. Matkan vaikutelmista syntyi verevä kolmas sinfonia.

Maxim Emelyanychev, kapellimestari
Kyeong Ham, oboe
Otto Virtanen, fagotti
Hannu Vasara, viulu
Tuomas Lehto, sello

György Ligeti: Ramifications
Joseph Haydn: Sinfonia concertante
Felix Mendelssohn: Sinfonia nro 3 op. 56 “Skotlantilainen”

Liput: 9–38 €

Väliaika n. klo 19.45. Konsertti päättyy n. klo 20.55.