Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2022-2023 pääkuva

Musica nova Helsinki

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

sopraano Tuuli Lindeberg
sopraano Tuuli Lindeberg Kuva: Copyright Heikki Tuuli 2009 Radion sinfoniaorkesteri,musiikki,Musica Nova
Francisco Collin musiikkia on ylistetty sanoilla ”ylitsevuotava mielikuvitus ja rakenteiden rikkaus”. Clara Iannottan jousiorkesteriteoksen hillopurkkiin kuolleet ampiaiset on poimittu Dorothy Molloyn realistisen melankolisesta runosta.
Akiko Yamane on pyrkinyt teoksessaan Arcade luomaan soinnin, jonka ”kuulija voi tuntea ihollaan”. Siinä missä Yamanen teos kommentoi kulutusyhteiskuntaa, Thurídur Jónsdóttir on Flow and Fusion -teoksessaan inspiroitunut laavasta ja sen kivettymisestä musiikiksi. Musica nova -illan kruunaa Sampo Haapamäen orkesterilaulusarjan kantaesitys, jonka solistina laulaa festivaalin uusi taiteellinen johtaja Tuuli Lindeberg.

Anna-Maria Helsing, kapellimestari
Tuuli Lindeberg, sopraano

Francisco Coll: Aqua cinereus op.1
Clara Iannotta: dead wasps in the jam-jar (ii)
Akiko Yamane: Arcade
Thurídur Jónsdóttir: Flow and Fusion
Sampo Haapamäki: Orkesterilaulut, kantaesitys (Ylen tilaus)

Ennen konserttia klo 18 Alalämpiö:
Uusi teos! Säveltäjä Sampo Haapamäki ja solisti ja Musica nova Helsinki -festivaalin taiteellinen johtaja Tuuli Lindeberg keskustelevat kantaesitettävästä teoksesta toimittaja Eva Tigerstedtin johdolla.

Liput: 9–38 €

Väliaika n. klo 19.50. Konsertti päättyy n. klo 21.00.