Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2022-2023 pääkuva

Sakari Oramo & Anu Komsi

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

Kaija Saariahon, György Ligetin ja Maurice Ravelin musiikkia yhdistää mestarillinen orkesterinkäyttö. Pentti Saarikosken runous on kauan ollut Saariaholle tärkeää. Pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Anu Komsin tilauksesta lähti liikkeelle monipolvinen, kokonaiseksi sarjaksi ja lopulta orkesterilaulujen muotoon täydentynyt Saarikoski-projekti, joka valmistui lopullisesti pandemian sulkutilan aikana.
Ligetin 60-luvun orkesteriteos Lontano operoi ääniavaruudessa lähentyvillä ja loitontuvilla sointimassoilla, Ravelin Daphnis et Chloé -musiikki puolestaan unenomaisen sensuellilla orkesteripaletilla. Säveltäjän sanoin ”koreografinen sinfonia” pohjautuu muinaiskreikkalaiseen suloiseen rakkaustarinaan, joka on itse asiassa paljon vaatimattomampi kuin mitä upeasta musiikista voisi päätellä.

Sakari Oramo, kapellimestari
Anu Komsi, sopraano
Musiikkitalon Kuoro, valm. Nils Schweckendiek

György Ligeti: Lontano
Kaija Saariaho: Saarikoski-laulut, ensiesitys Suomessa
Maurice Ravel: Daphnis & Chloé

Liput: 9–38 €

Väliaika n. klo 19.35. Konsertti päättyy n. klo 21.00.