Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2022-2023 pääkuva

Matteus-passio

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

Johann Sebastian Bachin Matteus-passio on ankara matka kärsimykseen, syyllisyydentuntoon ja uskon koettelemuksiin. Jo alkukuoro vaatii meitä kauhistumaan viattoman antamaa uhrilahjaa, ja päätöskuoro kaksi tuntia myöhemmin murehtii hautaan laskettua Vapahtajaa. Matkaan sisältyy kuitenkin myös myötätunnon, lohdun ja toivon hetkiä.
Matteus-passio pohtii kristinuskon keskeisintä mysteeriä intohimoisesti mutta ikään kuin hidastetussa tempossa, enemmän sisäisiin tuntoihin kuin toimintaan painottuen. Solistiaariat ovat tässä teoksessa henkilökohtaisia tilintekoja, eikä kuulija voi välttyä kohtaamasta omiakin inhimillisiä heikkouksiaan. Kuoron tehtävä puolestaan on kommentoida pitkäperjantain tapahtumia kreikkalaisen tragedian tapaan.

Nicholas Collon, kapellimestari
Nicholas Mulroy, tenori (evankelista)
Christina Landshamer, sopraano
Arttu Kataja, bassobaritoni (Jeesus)
Thomas Bauer, baritoni
Hugh Cutting, kontratenori
Magnus Dietrich, tenori
Helsingin kamarikuoro, valm. Nils Schweckendiek
Tapiolan kuoro, valm. Pasi Hyökki

J. S. Bach: Matteus-passio

Liput: 25-67 €

Väliaika n. klo 20.10. Konsertti päättyy n. klo 22.20.