Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2022-2023 pääkuva

Nicholas Collon & Jukka Harju & Lilja Haatainen

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

”Arktisella alueella jää hengittää vuodenaikojen mukaan, talvella paisuen ja kesällä kutistuen”, kirjoittaa Outi Tarkiainen orkesteriteoksestaan Jään lauluja. ”Jään ikiaikaisessa liikkeessä on oma laulunsa: hitaasti vyöryvä, vääjäämätön ja kaiken alleen peittävä. Jää helisee, ryskyy ja vaikertaa naristen, kun alati lämpenevä ilmastomme murtaa vanhat luonnonlait ja jään kohtalona on väistyä. ”
Käyrätorvikonserton tilasi György Ligetiltä hampurilainen säätiö, ja säveltäjä antoi teokselle lisänimen Hamburgisches Konzert, viittauksena Bachin Brandenburgilaisille konsertoille. Toinen taustahahmo tuntuu olevan Webern, jonka suuntaan Ligeti nyökkää tiiviiseen muotoon puristetuissa muotorakenteissa. Mestarinäyte musiikillisen ajattelun tiivistämisestä on myös Jean Sibeliuksen viimeinen sinfonia.

Nicholas Collon, kapellimestari
Jukka Harju, käyrätorvi
Lilja Haatainen, viulu

HUOM! Muuttunut ohjelmajärjestys
Outi Tarkiainen: Songs of the Ice
György Ligeti: Käyrätorvikonsertto
Jean Sibelius: Humoreskit nro 1, 2 ja 4 viululle ja orkesterille
Jean Sibelius: Sinfonia nro 7 C-duuri op. 105

Liput: 9–38 €

Väliaika n. klo 19.55. Konsertti päättyy n. klo 21.