Hyppää pääsisältöön

Nicholas Collon & Jukka Harju

käyrätorvisti Jukka Harju
käyrätorvisti Jukka Harju Kuva: Markus Sommers Jukka Harju,Radion sinfoniaorkesteri,musiikki
”Arktisella alueella jää hengittää vuodenaikojen mukaan, talvella paisuen ja kesällä kutistuen”, kirjoittaa Outi Tarkiainen orkesteriteoksestaan Jään lauluja. ”Jään ikiaikaisessa liikkeessä on oma laulunsa: hitaasti vyöryvä, vääjäämätön ja kaiken alleen peittävä. Jää helisee, ryskyy ja vaikertaa naristen, kun alati lämpenevä ilmastomme murtaa vanhat luonnonlait ja jään kohtalona on väistyä. ”
Käyrätorvikonserton tilasi György Ligetiltä hampurilainen säätiö, ja säveltäjä antoi teokselle lisänimen Hamburgisches Konzert, viittauksena Bachin Brandenburgilaisille konsertoille. Toinen taustahahmo tuntuu olevan Webern, jonka suuntaan Ligeti nyökkää tiiviiseen muotoon puristetuissa muotorakenteissa. Mestarinäyte musiikillisen ajattelun tiivistämisestä on myös Jean Sibeliuksen viimeinen sinfonia.

Nicholas Collon, kapellimestari
Jukka Harju, käyrätorvi

Giovanni Gabrieli: Vaskiteoksia
György Ligeti: Käyrätorvikonsertto
Outi Tarkiainen: Songs of the Ice
Jean Sibelius: Sinfonia nro 7 C-duuri op. 105

Liput: 9–38 €
Kevään kausiliput ovat myynnissä 2.-30.11. Kevään kertalippujen myynti alkaa 9.12. Ticketmasterissa.