Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2022-2023 pääkuva

RSO & Tugan Sohijev

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

kapellimestari Tugan Sohijev
kapellimestari Tugan Sohijev Kuva: Patrice Nin tugan sohijev
Anton Brucknerilla on taito päästää kuulija heti sisään musiikkinsa majesteettiseen, ylimaalliseen kauneuteen. Joku koiranleuka on sanonut, että kaikki Brucknerin sinfoniat alkavat samalla tavalla; mitäs siitä, vaikka alkaisivatkin, kun kuulijaa joka kerta odottaa eri lailla lumoava musiikillinen katedraali.
Suurin niistä on kahdeksas sinfonia c-molli. Se on myös sinfonioista viimeinen, jonka Bruckner sai valmiiksi ja jonka esityksen hän ehti itse kuulla. Wagner oli Brucknerin suuri idoli, eikä sitä voi olla huomaamatta kahdeksannen sinfonian uhkeista vaskikuoroista. Toinen musiikillinen esi-isä on Beethoven, ja erityisesti hänen yhdeksäs sinfoniansa, joka alkaakin samalla tavoin aivan kuin vanhatestamentillisesta alkuhämärästä.

Tugan Sohijev, kapellimestari

Anton Bruckner: Sinfonia nro 8 c-molli WAB 108

Liput: 9–38 €

Konsertissa ei ole väliaikaa.