Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2022-2023 pääkuva

Nicholas Collon & Jonas Silinskas

RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon
RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon Kuva: Anton Sucksdorff Nicholas Collon
90-luvun Väinö Raitio -renessanssi nosti unholasta monia orkesterikirjallisuutemme upeimpia teoksia, joukossa yli puoli vuosisataa uinunut värikylläinen Vesipatsas-musiikki. Mieczysław Weinbergin trumpettikonsertto on niin runsas teos, että kollega Shostakovitsh luonnehti sitä sinfoniaksi trumpetille ja orkesterille. Solistina soittaa orkesterin oma loistava soolotrumpetisti Jonas Silinskas. Leonard Bernsteinin tanssisarja West Side Story -musikaalista muistelee 50-luvun Manhattania, Maurice Ravelin La Valse puolestaan ensimmäistä maailmansotaa edeltänyttä Eurooppaa.

Nicholas Collon, kapellimestari
Jonas Silinskas, trumpetti

Väinö Raitio: Vesipatsas
Mieczysław Weinberg: Trumpettikonsertto op. 94
Leonard Bernstein: Sinfoniset tanssit musikaalista West Side Story
Maurice Ravel: La Valse

Liput: 9–38 €

Väliaika n. klo 19.55. Konsertti päättyy n. klo 21.05.