Hyppää pääsisältöön

Nicholas Collon & Ossi Tanner

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

]”Lady Jazz on tanssinut maailman ympäri, mutta ei ole tavannut ritaria, joka nostaisi hänet musiikkipiirien kunnioitettavaksi jäseneksi. Gershwin on onnistunut tekemään ihmeen; hän on prinssi, joka on tarttunut Tuhkimoa kädestä ja julistanut tämän prinsessaksi”, kirjoitti George Gershwinin pianokonserton tilannut kapellimestari Walter Damrosch.
Kauden teemasäveltäjän Richard Straussin sinfonisen runon Ein Heldenleben sankari on puolestaan ei enempää eikä vähempää kuin säveltäjä itse – ainakin niin on päätelty sen runsaista sitaateista Straussin aiemmista teoksista. Aivan erityisen sankarillinen soitin Straussille on käyrätorvi, joita hän vaatiikin tähän muutoinkin kukkuramitoin orkestroituun teokseen peräti kahdeksan kappaletta.

Nicholas Collon, kapellimestari
Ossi Tanner, piano

Grażyna Bacewicz: Alkusoitto
George Gershwin: Pianokonsertto F-duuri
Richard Strauss: Ein Heldenleben op. 40

Ennen illan konserttia klo 18.00–18.30 Alalämpiö
Strauss and season’s other themes – Chief Conductor Nicholas Collon presents.

Liput: 10-40 €

Väliaika n. klo 19.55. Konsertti päättyy n. klo 21.05.