Hyppää pääsisältöön

Nicholas Collon & Elina Vähälä

viulisti Elina Vähälä
viulisti Elina Vähälä Kuva: Elina Simola Elina Vähälä,Radion sinfoniaorkesteri,viulu,klassinen musiikki,musiikki
Miten käynnistäisit keskustelun Beethovenin kanssa? Magnus Lindberg luki vanhemman kollegansa keskusteluvihkoja ja kävi dialogia kirjoittamalla Absence-teoksensa Beethovenin ajan orkesterille. Beethovenista muistuttavat paitsi tarkasti valitut sitaatit, myös hänelle luonteenomaiset jyrkät kontrastit.
Jos Beethovenin kanssa keskustelu vaatii rohkeutta, vielä paljon pelottavampaan poismenneeseen viittaa Dmitri Šostakovitšin kymmenes sinfonia. Sitä on tulkittu säveltäjän kommentiksi juuri päättyneelle Stalinin kaudelle, ja sen scherzo on Šostakovitšin mukaan Stalinin muotokuva. Benjamin Brittenin vakavailmeinen viulukonsertto heijastelee syntyajankohtansa suuria murhenäytelmiä, Espanjan sisällissotaa ja toista maailmansotaa.

Nicholas Collon, kapellimestari
Elina Vähälä, viulu

Magnus Lindberg: Absence
Benjamin Britten: Viulukonsertto op. 15
Dmitri Šostakovitš: Sinfonia nro 10 e-molli op. 93

Liput: 10–40 €

Väliaika n. klo 19.55. Konsertti päättyy n. klo 21.20.