Hyppää pääsisältöön

RSO-festivaali GB: Dream of the Song

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

RSO-festivaalim visuaalinen ilme
RSO-festivaalim visuaalinen ilme Kuva: RSO Radion sinfoniaorkesteri,George Benjamin,Nicholas Collon,klassinen musiikki
RSO-festivaalin fokussäveltäjä on brittiläinen säveltäjä-kapellimestari George Benjamin. Messiaenin johdolla opiskelleelle Benjaminille ranskalainen musiikki on kuin toinen äidinkieli. Konserttonsa orkesterille hän kirjoitti kuitenkin maanmiehensä, ystävänsä Oliver Knussenin muistolle. Teos ei ole surumusiikkia, vaan kuvastaa kohteensa sydämellisyyttä ja huumorintajua.
Claude Debussyn Kolme nokturnoa toimivat johdatuksena unenomaiseen yömaailmaan, josta Benjaminin orkesterilaulusarja The Dream of the Song ammentaa. Benjaminin teksteiksi valitsema andalusialainen runous on tulvillaan ”tähtien ja kuunvalon kuvastoa”. Richard Straussin Kuolemassa ja kirkastuksessa taiteilija luo kuoleman hetkellä katseen menneeseen elämäänsä.

Nicholas Collon, kapellimestari
Iestyn Davies, kontratenori
Laulajia Helsingin kamarikuorosta ja Musiikkitalon kuorosta

Claude Debussy: Nocturnes
George Benjamin: Konsertto orkesterille
George Benjamin: Dream of the Song
Richard Strauss: Kuolema ja kirkastus op. 24

Liput: 10–40 €

Väliaika n. klo 19.50. Konsertti päättyy n. klo 21.05.