Hyppää pääsisältöön

RSO-festivaali GB: Fantasia

Yle Radio 1

RSO-festivaalim visuaalinen ilme
RSO-festivaalim visuaalinen ilme Kuva: RSO Radion sinfoniaorkesteri,George Benjamin,Nicholas Collon,klassinen musiikki
Benjamin-festivaalin kamarimusiikkikonsertin eräänlainen isähahmo on Olivier Messiaen, jonka johdolla sekä George Benjamin että spektrimusiikistaan tunnettu Gérard Grisey opiskelivat, ja jonka musiikista on jälkiä myös Oliver Knussenin tuotannossa. Messiaenin mielestä linnut ovat planeettamme suurimpia taiteilijoita.
Hans Abrahamsenin puhallinkvintetto Walden on lainannut nimensä metsien elämää kuvanneelta Henry Thoreaulta. Oliver Knussen on kertonut saaneensa oboekvartettiteokseensa idean 1700-luvun kantaateista, joiden resitatiivit ja lauletut numerot vaihtelivat samalla tavoin kuin hänen sävellyksensä episodit. Benjaminin Purcell-sovituksen merkillinen ilmapiiri syntyy siitä, että säveltäjä käyttää soittimia, joita ei 300 vuotta sitten ollut olemassakaan.

Yuki Koyama, huilu
Kyeong Ham, oboe
Gil Shaked, klarinetti
Otto Virtanen, fagotti
Jose Luis Cortell Año, käyrätorvi
Péter Jánosi, käyrätorvi
Laura Vikman, viulu
Jakob Dingstad, alttoviulu
Miikka Uuksulainen, sello
Jouko Laivuori, piano

Hans Abrahamsen: Walden puhallinkvintetille
Oliver Knussen: Cantata oboelle ja jousitriolle
Olivier Messiaen: Le merle noir huilulle ja pianolle
Gérard Grisey: Accords perdus kahdelle käyrätorvelle
Henry Purcell (sov. George Benjamin): Fantasia 7 klarinetille, viululle, sellolle ja celestalle

Liput: 5–13,50 €