Hyppää pääsisältöön

RSO & Tugan Sohijev

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

kapellimestari Tugan Sohijev
kapellimestari Tugan Sohijev Kuva: Patrice Nin tugan sohijev
Uransa ruuhkavuosina Gustav Mahlerilla oli aikaa säveltää vain kesäisin. Kesällä 1905 sävellystyö Maierniggin kesähuvilalla tuotti hänelle erityistä päänvaivaa. Uudesta sinfoniasta oli jo valmiina kirjoituspöydällä kaksi osaa, mutta teoksen tärkeintä hetkeä, sen ensimmäisiä tahteja, Mahler ei millään kyennyt saamaan paperille.
Mahler alkoi jo pelätä, että työskentelymahdollisuus tältä kesältä oli hukattu, kunnes eräänä päivänä hän istui soutuveneessä huvilansa viereisellä järvellä. Airon loiskahduksesta vedenpinnan läpi tuli ensimmäisen osan pääteeman hypnoottinen rytmi. Elokuun puolivälissä seitsemäs sinfonia oli valmis. Sinfonian salaperäisen yöllinen karaktääri on tuonut sille jälkipolvien mielissä lisänimen ”Yön laulu”.

Tugan Sokhiev, kapellimestari

Gustav Mahler: Sinfonia nro 7 e-molli

Liput: 10–40 €

Konsertissa ei ole väliaikaa. Konsertti päättyy n. klo 20.30.