Hyppää pääsisältöön

Stéphane Denève & Stéphanie d’Oustrac

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

kapellimestari Stephane Deneve
kapellimestari Stephane Deneve Kapellimestari,Radion sinfoniaorkesteri,musiikki,klassinen musiikki,Stéphane Denève
Guillaume Connessonin orkesteriteos Celephaïs on saanut nimensä H. P. Lovecraftin fantasianovellien kuvitteelliselta kaupungilta. Se on sävelletty vuonna 2017, mutta sopii loisteliaisuudessaan mainiosti sata vuotta varhaisempien teosten seuraan, sellaisten kuin Florent Schmittin aikanaan menestykseksi kohonnut balettisarja La tragédie de Salomé, tai Maurice Ravelin Shéhérazade-laulusarja, joka ammentaa aiheensa Tuhannen ja yhden yön satujen eksoottisesta maailmasta.
Kuuluisan anekdootin mukaan George Gershwin kysyi Ravelilta, pääsisikö tämän oppilaaksi, mihin Ravel vastasi: ”Miksi haluaisitte olla toisen luokan Ravel, kun jo olette ensimmäisen luokan Gershwin?” Sävellystuntien sijaan Gershwin ikuisti Pariisin-vaikutelmiaan ”rapsodiseen balettiinsa” An American in Paris.

Stéphane Denève, kapellimestari
Stéphanie d’Oustrac, mezzosopraano

Guillaume Connesson: Céléphaïs, 1. osa sävelrunosta Les cités de Lovecraft
Florent Schmitt: La tragédie de Salomé, op. 50
Maurice Ravel: Shéhérazade
George Gershwin: An American in Paris

Liput: 10–40 €
Väliaika n. klo 19.45. Konsertti päättyy n. klo 20.45.