Hyppää pääsisältöön

Esa-Pekka Salonen & Olivier Latry

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

urkuri Olivier Latry
urkuri Olivier Latry Kuva: Deyan Parouchev urkurit,urut,klassinen musiikki,musiikki,Olivier Latry
Tammikuussa 2024 otetaan vihdoin käyttöön Musiikkitalon uudet urut. ”En voi kuvitella toista soitinta, joka on niin kameleonttimaisen joustava”, on Esa-Pekka Salonen sanonut. Hänelle urut ovat kuin kokonainen toinen orkesteri, ja siksi Salosen Sinfonia concertantessa urut näyttäytyvät jatkuvasti eri rooleissa: yksin, perinteisenä konserttosolistina, kamarimusiikkikumppanina ja osana orkesteria.
1. maailmansodan jälkeen Edward Elgar ehdotti ystävälleen Richard Straussille, että kollegat sovittaisivat yhdessä Bachin urkufantasian ja fuugan orkesterille. Strauss ei kuitenkaan tehnyt omaa osuuttaan, joten Elgar päätyi toteuttamaan yksin loisteliaan orkestraationsa. Uruilla on unohtumaton roolinsa myös Straussin sinfonisessa runossa Also sprach Zarathustra.

Esa-Pekka Salonen, kapellimestari
Olivier Latry, urut

J. S. Bach (sov. Edward Elgar): Fantasia ja fuuga c-molli op. 86 (BWV 537)
Esa-Pekka Salonen: Sinfonia Concertante uruille ja orkesterille, ensiesitys Suomessa (Ylen tilaus)
Richard Strauss: Also sprach Zarathustra op. 30

Ennen illan konserttia klo 18 Alalämpiö:

Uusi teos! Esa-Pekka Salonen esittelee teoksensa. Haastattelijana Eva Tigerstedt.

Myöhäisillan kamarimusiikki:
Kaija Saariaho: Terra memoria

Liput: 10–40 €