Hyppää pääsisältöön

Nicholas Collon & Pétur Sakari

urkuri Petur Sakari
urkuri Petur Sakari Kuva: Kristian Saarinen Pétur Sakari,urkurit,urut,Radion sinfoniaorkesteri,klassinen musiikki
Francis Poulenc näyttäytyy usein ranskalaisen musiikin satiirisena nokkelikkona. Läheisen ystävän kuolema ja huolestuttava maailmantilanne saivat hänet kuitenkin 1930-luvulla kääntymään musiikissaan vakavampaan suuntaan. Tummanpuhuvan dramaattisen urkukonserton esikuvat löytyvät saksalaisesta barokista.
Gustav Mahlerin viides sinfonia kuulostaa sekin surumusiikilta: se alkaakin ikonisen trumpettifanfaarin käynnistämällä surumarssilla. Hiljattain avioitunut säveltäjä itse eli kuitenkin elämänsä onnellisinta aikaa. Kuuluisaa Adagiettoa on tapana soittaa hautajaisissa, vaikka tosiasiassa se on Mahlerin rakkauskirje Alma-vaimolleen.

Nicholas Collon, kapellimestari
Pétur Sakari, urut

Francis Poulenc: Urkukonsertto g-molli FP 93
Gustav Mahler: Sinfonia nro 5 cis-molli

Liput: 10-40 €

Kevään kausiliput ovat myynnissä 1.–30.11.2023. Ticketmasterissa. Kevään kertalippujen myynti alkaa 8.12.2023.