Hyppää pääsisältöön

Sakari Oramo & Inmo Yang

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

viulisti Inmo Yang
viulisti Inmo Yang Kuva: Sangwook Lee viulu,viulistit,Radion sinfoniaorkesteri,klassinen musiikki,In Mo Yang
Jean Sibeliuksen Rakastava-sarja perustuu hänen vuosia aiemmin säveltämäänsä mieskuoroteokseen. Kierrätys kannatti, sillä jousiorkesteriversio tekee oikeutta nuoren Sibeliuksen vuolaalle melodiikalle, ja Sibelius itsekin johti sitä mielellään. Sergei Prokofjevin ensimmäinen viulukonsertto on lyyrisen uusklassinen – ei uskoisi, että se on peräisin kuohuvalta vuodelta 1917. Solistina soittaa vuoden 2022 Sibelius-viulukilpailun voittaja.
Naisten säveltämät sinfoniat ovat musiikin historiassa melkoisen harvalukuisia. Dora Pejačevićin fis-mollisinfonia on toisessakin suhteessa historiallisesti merkittävä: se on ensimmäinen kroatialainen sinfonia. Varmuuden vuoksi kantaesityksen ohjelmalehtiseen oli kuitenkin painettu vain säveltäjän etunimen alkukirjain.

Sakari Oramo, kapellimestari
Inmo Yang, viulu

Jean Sibelius: Rakastava, varhaisversio
Sergei Prokofjev: Viulukonsertto nro 1 D-duuri op. 19
Dora Pejačević: Sinfonia op. 41

Liput: 10–40 €

Kevään kausiliput ovat myynnissä 1.–30.11.2023. Ticketmasterissa. Kevään kertalippujen myynti alkaa 8.12.2023.