Hyppää pääsisältöön

RSO & Thomas Adès

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

kapellimestari Thomas Adès
kapellimestari Thomas Adès Kuva: www.marcoborggreve.com Thomas Adès,Radion sinfoniaorkesteri,musiikki,säveltäjät
Thomas Adèsin Dante-baletin ensimmäinen osa Inferno kuultiin RSO:n Adès-festivaalilla syksyllä 2021. Tämänkertaisella vierailullaan Adès johtaa baletista osat Purgatorio ja Paradiso. Infernon paikalle Adès on tässä konsertissa sijoittanut Jean Sibeliuksen modernistisuudessaan karun ja arvoituksellisen neljännen sinfonian. Sibelius kiinnostaa Adèsia sekä säveltäjänä että kapellimestarina, joskin eri tavoilla.
Jumalaisen näytelmän näkymatka jatkuu kahdessa uudessa osassa. Purgatorio eli Kiirastuli on sävytetty Lähi-idän värein, ja sen läpi kuljetaan paratiisilliseen kirkkauteen. Adèsin Dante-baletilla on kriitikkojen mukaan paikkansa suurten balettisäveltäjien, Tšaikovskin, Ravelin ja Stravinskyn rinnalla, samalla kun se toimii mitä parhaiten myös konserttimusiikkina.

Thomas Adès, kapellimestari
Musiikkitalon Kuoron naislaulajat

Jean Sibelius: Sinfonia nro 4 a-molli op. 63
Thomas Adès: Osat Purgatorio ja Paradiso baletista Dante

Myöhäisillan kamarimusiikki:
Thomas Adès: Klarinettikvintetto “Alchymia”
Christoffer Sundqvist, klarinetti
Petri Aarnio,viulu
N. N., viulu
Jakob Dingstad, alttoviulu
Tomas Nuñez, sello

Liput: 10–40 €

Kevään kausiliput ovat myynnissä 1.–30.11.2023. Ticketmasterissa. Kevään kertalippujen myynti alkaa 8.12.2023.