Hyppää pääsisältöön

Gerontiuksen uni

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

Gerontiuksen unen visuaalinen tunnus jossa teksti ja siivet
Gerontiuksen unen visuaalinen tunnus jossa teksti ja siivet The Dream of Gerontius,Edward Elgar,Radion sinfoniaorkesteri,musiikki
Kreikan kielestä juontuva Gerontius tarkoittaa yksinkertaisesti vanhaa miestä. Edward Elgarin suurenmoisessa oratoriossa vanhus uneksii kuoleman jälkeisestä elämästä, kiirastulesta, enkeleistä ja lopulta Luojan näkemisestä. Elgar oli itse katolinen ja käsitteli kardinaali John Henry Newmanin kirjoittamaa tekstiä äärimmäisen kunnioittavasti. Hän ei kuitenkaan halunnut vieroittaa maallisempaakaan kuulijaa. ”Kuvittelin Gerontiuksen meidän kaltaiseksemme ihmiseksi, ei papiksi tai pyhimykseksi, vaan syntiseksi. Siksi en ole täyttänyt hänen osuuttaan kirkkolauluilla ja sen semmoisella, vaan kunnon terveellä, täysiverisellä, romanttisella maanläheisyydellä”, Elgar selitti.

Nicholas Collon, kapellimestari
Dame Sarah Connolly, mezzosopraano
Allan Clayton, tenori
Roderick Williams, baritoni
Musiikkitalon Kuoro
Cambridge University Choir

Edward Elgar: Gerontiuksen uni

Liput: 10–40 €

Kevään kausiliput ovat myynnissä 1.–30.11.2023. Ticketmasterissa. Kevään kertalippujen myynti alkaa 8.12.2023.