Hyppää pääsisältöön

RSO:n Nuorten solistien konsertti

Yle Radio 1 & Yle Areena & Yle Teema & Yle TV 1

Nuorten solistien konsertin visuaalinen ilme
Nuorten solistien konsertin visuaalinen ilme Radion sinfoniaorkesteri
Radion sinfoniaorkesterin nuorten solistien konsertilla on pitkät perinteet: sen historia ulottuu aina viisikymmentäluvulle saakka. Nuoret solistit ovat aina olleet yleisölle erityisen rakkaita. He ovat toimineet inspiraationa lukuisille muille lapsille ja nuorille, ja tietysti konsertti on ollut tärkeä ponnahduslauta heille itselleen. Vuosien varrella näissä konserteissa onkin kuultu lukuisia sittemmin komean uran tehneitä suomalaismuusikoita. Nuorten solistien joukkoon ovat kuuluneet mm. Esa-Pekka Salonen, Anssi Karttunen, Olli Mustonen, Marko Ylönen, Heini Kärkkäinen, Jaakko Kuusisto, Anu Komsi, Reka Szilvay ja Lilja Haatainen sekä useita RSO:n nykyisiä muusikoita.

Anna-Maria Helsing, kapellimestari

Solistit valitaan koesoitossa, joka järjestetään alkuvuodesta 2024. Koesoittoilmoitus julkaistaan syksyllä 2023.

Liput: 10–40 €

Kevään kausiliput ovat myynnissä 1.–30.11.2023. Ticketmasterissa. Kevään kertalippujen myynti alkaa 8.12.2023.