Hyppää pääsisältöön

Assembly Summer 2015

Yle Areena näyttää Assemblyn Counter-Strike: Global Offensive turnausten otteluita torstaina 30.7 klo 17 alkaen sekä perjantaina 31.7 klo klo 17 alkaen.

Suora Counter-Strike: Global Offensive finaalilähetys Yle TV2 -kanavalta lauantaina 1.8. klo 21 alkaen.

Osallistu
Voit osallistua keskusteluun Twitterissä hashtagilla: #yleassembly

Palautelomake
Voit antaa palautetta lähetyksestä palautelomakkeella

Tapahtuman tiedot

Assembly on yksi maailman suurimmista tietokonefestivaaleista, jossa järjestetään Suomen suurimmat elektroniset kilpapeliturnaukset kahdesti vuodessa.

Assembly Summer 2015

eBettle Assemblyjen mestariksi

eBettle voitti assemblyjen cs:go-turnauksen.

Puolalainen eBettle on voittanut Assemblyjen Counter-Strike: Global Offensive turnauksen. Erittäin tiukassa finaalissa kaatui suomalainen ROCCAT, joka taistelu turnausvoitosta loppuun asti. Puolalaiset lähtevät kotiin 5 000 dollaria rikkaampina

Välierät käyntiin tänään: Jynttä ja ROCCAT ensimmäisenä tulessa

Ensimmäisen välierän ennakointia

Assemblyjen Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen välierät käynnistyvät tänään. Ensimmäinen välierä alkaa kahdelta ROCCATin ja Team Jyntän välillä. Toinen välierä pelataan kello 17 lähtien, kun Epiphany ja eBettle ottavat mittaa toisistaan. Ilta huipentuu kello 21 alkavaan finaaliin, joka näytetään Yle Areenan lisäksi myös TV2:lla.

Jynttä jyräsi jatkoon

Jynttä varmisti lohkovoittonsa

Perjantain ensimmäinen välieräjoukkue on turnauksen tähtisikermä, Team Jynttä. Joukkue voitti molemmat ottelunsa, ja varmisti näin paikkansa välieriin.

Lisää Counter-Strikestä

Counter-Strike-joukkueen roolitus

Counter-Strike Global Offensive on peli, jossa erilaisia taitoja kuten kranaattien heittäminen, kiväärillä ampuminen ja vastustajan lukeminen voi harjoitella lähes loputtomiin. Ilmiö on yksi kilpailullisen pelin tärkeimmistä elementeistä - se mahdollistaa hyvien pelaajien erottumisen massasta. Ilmiötä kutsutaan englanniksi “skill ceiling” -termillä, vapaasti suomennettuna taitokatoksi.

Uudet CS:GO kartat tuovat lisää yllätyksellisyyttä peliin

Counter-Strike-turnauksissa pelataan kyseisen turnauksen säännöissä määriteltyjä karttoja. Aiemmin Counter-Strike Global Offensive -turnauksissa karttoja on ollut jokaisessa turnauksessa yleensä viisi: Dust2, Inferno, Nuke, Mirage ja Train. Tänä vuonna useat isot turnaukset ovat poistaneet säännöistä Train-kartan ja lisänneet tilalle kolme uutta - Cache, Overpass ja Cobblestone-kartat.

Lisää Hearthstonesta

Hearthstone-turnauksen ennakko - jääkö mestaruus Suomeen?

Assembly Winter 2015 -tapahtumassa pelataan 3 500 euron Hearthstone-turnaus. Suomalainen Janne "Savjz" Mikkonen on turnauksen hallitseva mestari. Vastaansa hän saa perjantaina 30. tammikuuta 13 pelaajaa ulkomailta. Yle ennakoi Hearthstone-turnauksen suurimpien nimien kohtaloa.

Lisää Starcraft 2:sta

StarCraft 2 -opas katsojille

StarCraft 2: Heart of the Swarm on reaaliaikainen strategiapeli, jossa pelaajat taistelevat virtuaalikartoissa toisiaan vastaan 1 vs.1 otteluissa. Pelissä on tarkoitus luoda armeija ja tuhota vastustaja.

Kaksi suomalaista StarCraft 2 -pelaajaa kilpailee Ranskassa 217 000 dollarista

Suomalaispelaajat taistelevat 217 000 dollarista Ranskassa

Suomalaiset StarCraft 2 -pelaajat Vesa "Welmu" Hovinen ja Joona "Serral" Sotala ovat edenneet pelin suurimman liigan toiseen lohkovaiheeseen. World Championship Series -liigan toinen lohkovaihe sekä pudotuspelit pelataan Ranskassa 3.-5. huhtikuuta. Liigassa on jaossa 217 000 dollaria, josta voittajalle menee 30 000.

Assembly Ylen arkistoissa

Assembly - nörttien festarit

Vuodesta 1992 järjestetty Assembly on säilyttänyt asemansa tunnetuimpana ja yhtenä maailman suurimmista tietokoneohjelmoinnin, pelaamisen ja mediataiteen harrastajien kilpailutapahtumista eli "demopartyista".