Hyppää pääsisältöön

Assembly Winter 2015

Assembly on yksi maailman suurimmista tietokonefestivaaleista, jossa järjestetään Suomen suurimmat elektroniset kilpapeliturnaukset kahdesti vuodessa. Tulevassa tapahtumassa esimerkiksi maailman parhaat joukkueet kilpailevat 25 000 dollarin palkintopotista Counter-Strike -turnauksessa.

Kaksi päivää elektronista urheilua
Yle Areena näytti StarCraft 2, Hearthstone ja Counter-Strike: Global Offensive -turnauksia perjantaina 30.1. klo 16 alkaen ja lauantaina 31.1. klo 11 alkaen.

Counter-Strike -turnauksen finaalil lähetettiin Yle TV2 -kanavalta lauantaina 31.1. klo 22:40 alkaen.

» Ylen lähetysaikataulu

Osallistu
Voit osallistua keskusteluun Twitterissä hashtagilla: #yleassembly

Miten meni?
» Anna palautetta!

Ylen kuvat Assemblyiltä:
» Kuvagalleria

Lisää Counter-Strikestä

Counter-Strike-joukkueen roolitus

Counter-Strike Global Offensive on peli, jossa erilaisia taitoja kuten kranaattien heittäminen, kiväärillä ampuminen ja vastustajan lukeminen voi harjoitella lähes loputtomiin. Ilmiö on yksi kilpailullisen pelin tärkeimmistä elementeistä - se mahdollistaa hyvien pelaajien erottumisen massasta. Ilmiötä kutsutaan englanniksi “skill ceiling” -termillä, vapaasti suomennettuna taitokatoksi.

Uudet CS:GO kartat tuovat lisää yllätyksellisyyttä peliin

Counter-Strike-turnauksissa pelataan kyseisen turnauksen säännöissä määriteltyjä karttoja. Aiemmin Counter-Strike Global Offensive -turnauksissa karttoja on ollut jokaisessa turnauksessa yleensä viisi: Dust2, Inferno, Nuke, Mirage ja Train. Tänä vuonna useat isot turnaukset ovat poistaneet säännöistä Train-kartan ja lisänneet tilalle kolme uutta - Cache, Overpass ja Cobblestone-kartat.

Lisää Hearthstonesta

Hearthstone-turnauksen ennakko - jääkö mestaruus Suomeen?

Assembly Winter 2015 -tapahtumassa pelataan 3 500 euron Hearthstone-turnaus. Suomalainen Janne "Savjz" Mikkonen on turnauksen hallitseva mestari. Vastaansa hän saa perjantaina 30. tammikuuta 13 pelaajaa ulkomailta. Yle ennakoi Hearthstone-turnauksen suurimpien nimien kohtaloa.

Lisää Starcraft 2:sta

StarCraft 2 -opas katsojille

StarCraft 2: Heart of the Swarm on reaaliaikainen strategiapeli, jossa pelaajat taistelevat virtuaalikartoissa toisiaan vastaan 1 vs.1 otteluissa. Pelissä on tarkoitus luoda armeija ja tuhota vastustaja.

Kaksi suomalaista StarCraft 2 -pelaajaa kilpailee Ranskassa 217 000 dollarista

Suomalaispelaajat taistelevat 217 000 dollarista Ranskassa

Suomalaiset StarCraft 2 -pelaajat Vesa "Welmu" Hovinen ja Joona "Serral" Sotala ovat edenneet pelin suurimman liigan toiseen lohkovaiheeseen. World Championship Series -liigan toinen lohkovaihe sekä pudotuspelit pelataan Ranskassa 3.-5. huhtikuuta. Liigassa on jaossa 217 000 dollaria, josta voittajalle menee 30 000.

Lisää Assemblyistä

Ylen Assembly-kuvagalleria

Yle on mukana Assembly Winter 2015 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Tunnelmia voi kuvien muodossa tarkastella Facebook-sivulta löytyvästä kuvagalleriasta.