Hyppää pääsisältöön

Kipusisko

 • Piirretty sairaanhoitaja.

  Kipusisko: Hyvä kuolema kaikille

  14.03.20174Syke
  Kipusisko puhuu eutanasian puolesta, mutta pystyy nimeämään muutaman tahon, joiden ei halua toteuttavan eutanasiaa. Sykkeen oma myyrä oikeasta sairaalamaailmasta kirjoittaa viimeistä kertaa ja nyt tunteita herättävästä aiheesta. Lue kaikki Kipusiskon jutut.
 • Piirretty sairaanhoitaja.

  Kipusisko: Miten hoidetaan vielä halvemmalla?

  01.03.2017Syke
  "Missä päin Suomen julkista terveydenhuoltoa on rahaa tuhlattavaksi?" Kipusisko, Sykkeen oma myyrä oikeasta sairaalamaailmasta kirjoittaa Sykkeen verkkoon joka toinen viikko. Lue kaikki Kipusiskon jutut.
 • Piirretty sairaanhoitaja.

  Kipusisko: Älä tule, paha sote

  13.02.2017Syke
  "Tiedätkö, mistä sote- ja maakuntauudistuksessa on kysymys? Minä en." Kipusisko, Sykkeen oma myyrä palaa neljännelle kaudelle oikeasta sairaalamaailmasta ja kirjoittaa Sykkeen verkkoon joka toinen viikko. Lue kaikki Kipusiskon jutut >>
 • Piirretty sairaanhoitaja.

  Kipusisko: Ammatti ei suojele

  27.01.2017Syke
  ''Potilaat saavat sokeroidut jogurttinsa, vaikka ne olisivat hoitajan mielestä myrkkyä.'' Onko terveydenhuoltoalalla työskentelevän vapaa-aika opitun mukaista? Kipusisko, Sykkeen oma myyrä on palannut neljännelle kaudelle oikeasta sairaalamaailmasta ja kirjoittaa Sykkeen verkkoon joka toinen viikko. Lue kaikki Kipusiskon jutut >>
 • Piirretty sairaanhoitaja.

  Kipusisko: Kuka määrää ketä?

  13.01.20172Syke
  ''Jos hoitaja sooloilee ja nakertaa lääkärin määräyksiä turhan näkyvästi, satikuti tulee osastonhoitajalta tai ylihoitajalta.'' Kipusisko, Sykkeen oma myyrä palaa neljännelle kaudelle oikeasta sairaalamaailmasta ja kirjoittaa Sykkeen verkkoon joka toinen viikko. Lue kaikki Kipusiskon jutut >>
 • Kipusisko

  Kipusisko: Pysy terveempänä kuin potilaat

  19.05.2016Syke
  "Tiedättekö, mitä nykyään tapahtuu, kun esittäydyn ja kerron olevani sairaanhoitaja? Minulle aletaan melko pian puhua Sykkeestä." Kipusisko, Sykkeen oma myyrä oikeasta sairaalamaailmasta, kirjoittaa Sykkeen verkkoon joka toinen viikko. Lue kaikki Kipusiskon jutut >>
 • Kipusisko

  Kipusisko: Huonoja uutisia. Kiitos. Hei hei.

  05.05.20162Syke
  Kipusisko, Sykkeen oma myyrä oikeasta sairaalamaailmasta, kirjoittaa Sykkeen verkkoon joka toinen viikko. "Sairaalassa on vakiintunut käytäntö siitä, kuka uutiset kertoo. Ne kertoo hoitava lääkäri. Mutta selitäpä tämä ilta- tai yövuorossa potilaalle tai potilaan omaiselle."
 • Kipusisko

  Kipusisko: Olisipa esimieheni lääkäri

  21.04.20163Syke
  Kipusisko, Sykkeen oma myyrä oikeasta sairaalamaailmasta, kirjoittaa Sykkeen verkkoon joka toinen viikko. Sairaaloissa on aikojen saatossa pantu paljon lääkärijohtamisen syyksi, mutta kun asiaa tutkittiin, paljastui, että jokin mekanismi nostaa johtajuuteen soveltumattomat ihmiset hoitajien pomoiksi.
 • Kipusisko

  Kipusisko: Käräytä itsesi – ja kollega

  07.04.20161Syke
  Kipusisko, Sykkeen oma myyrä oikeasta sairaalamaailmasta, kirjoittaa Sykkeen verkkoon joka toinen viikko. "Kun ollaan tekemisissä toisten ihmisten hengen ja terveyden kanssa, ei saisi tehdä virheitä. Silti niitä tehdään. Virheen tekemiseen ei tarvita päihdeongelmaa, mielisairautta tai poikkeuksellista leväperäisyyttä. Riittää, että on ihminen."
 • Kipusisko

  Kipusisko: #traumapoli

  24.03.20165Syke
  Jos sattuisit olemaan sairaalahoidossa ja fyysinen tai psyykkinen sairautesi olisi nyt ainakin tilapäisesti tärvellyt harkintakykysi, haluaisitko silti pitää hallussasi kaikki henkilökohtaiset älylaitteesi ja olla yhteydessä ulkomaailmaan 24/7?
 • kipusisko

  Kipusisko: Suu suppuun!

  11.03.20153Syke
  "Hoitajakoulutuksessa ja tilapäisen työvoiman perehdytyksessä lain salassapitomääräys on ollut tapana tiivistää niin, että hoitajan ei pidä puhua yhtään mistään, minkä on saanut työn vuoksi tietoonsa. Tätä on harmi kyllä tulkittu siten, että sairaalan asioista puhuminen kuuluu tiedottajille tai korkeintaan ylilääkärille." Kipusisko on Sykkeen oma myyrä sieltä oikeasta sairaalamaailmasta. Kipusiskon kaikki jutut löytyvät täältä.
 • kipusisko

  Onnellinen hoitaja

  25.02.201513Syke
  "Tuntuuko sinusta siltä, että hoitoalalle hakeutuu ilkeitä, epäempaattisia ja ehkä jopa vähän häiriintyneitä persoonallisuuksia? Et ole yksin epäilystesi kanssa. Se, missä hoitaja työskentelee, vaikuttaa siihen, onko hoitaja onnellinen. Päähän potkitun ihmisen empatialihas väsyy herkästi." Kipusisko on Sykkeen oma myyrä sairaalamaailman sisäpiiristä ja kirjoittaa Sykkeen sivuille joka toinen viikko.
 • kipusisko

  Kipusisko: Onko sairaalassa sutinaa?

  19.02.20157Syke
  "Kipusiskon lähipiirin maallikot kyselevät alati, miten realistisena Sykkeen kuvaaman traumapolin hoitohenkilöstön uutteraa parinmuodostusta kannattaa pitää. Vastaus riippunee täysin toimintayksiköstä, ja traumapoli lienee siihen poikkeuksellisen passeli." Kipusisko on Sykkeen oma myyrä sairaalamaailman sisäpiiristä ja kirjoittaa Sykkeen sivuille joka toinen viikko
 • kipusisko

  Kipusisko: Oikeus olla päissään

  27.01.20152Syke
  "Sykkeen traumapoliakin työllistävät narkkarit ja juopot tarvitsevat hoitoa siitä huolimatta, että potilaina he ovat varsin rasittavia. En silti liene ainoa hoitaja, jonka mielestä oikeusasiamiehen olisi syytä hakeutua välittömästi tutustumisretkelle päihtyneiden ja päihdeongelmaisten potilaiden hoitotyön pariin."
 • kipusisko

  Kipusisko: Väärät potilaat

  13.01.20153Syke
  "Potilastyö on se syy, jonka vuoksi sairaanhoitaja hakeutuu alalle. Sairaanhoitaja haluaa auttaa, inspiroida, ohjata, tukea, kannustaa. Yleensä sairaanhoitajat pitävät ihmisistä ja nauttivat saadessaan olla sosiaalisia. Mutta sairaaloissa pitäisi olla vain sellaisia potilaita, jotka eivät halua olla sairaalassa."
 • kipusisko

  Kipusisko: Se on vain tehtävä

  31.12.20142Syke
  Sosiaali- ja terveydenhuollossa työskentelevän on aina tehtävä ilmoitus, mikäli tehtävässään saa tietää lapsesta, jolla hoidon ja huolenpidon puutetta voisi ilmetä. Monia terveydenhuollon ammattilaisia vaivaa kuitenkin häveliäisyys: onks mun pakko, lukee kollegan otsassa, kun ilmoitusvelvollisuus läpsähtää työlistalle.
 • kipusisko

  Kipusisko: Lääkekaapin houkutus

  17.12.2014Syke
  Ammatinvalinta ei suojele ketään mielenterveys- ja päihdeongelmilta. Mitä enemmän lääkkeistä tietää, sitä helpompi niistä on heikkona hetkenä etsiä lohtua.
 • kipusisko

  Kipusisko: Samoilla silmillä

  01.12.201419Syke
  "Ensihoitajien työvuoro voi poikkeusluvalla olla peräti vuorokauden mittainen. Itse en välttämättä haluaisi olla se potilas, jonka avuntarve nousee akuutiksi tällaisen vuoron viime tunteina. Miksi terveydenhuollon ammattihenkilöt saavat työskennellä umpiuuvuksissa?" Kipusisko on Sykkeen oma myyrä sairaalamaailman sisäpiiristä. Hän kommentoi jaksoja - ja sairaalaelämää - joka toinen viikko.
 • kipusisko

  Kipusisko: Hoitaja jatkokouluttautuu – eli ei

  18.11.20142Syke
  "Muistatteko, kun vuosikymmen sitten sairaanhoitajia päätettiin kouluttaa lääkäreiksi? Ei kannata muistella." Kipusisko on Sykkeen oma myyrä sairaalamaailman sisäpiiristä. Hän kommentoi jaksoja - ja sairaalaelämää - joka toinen viikko.
 • kipusisko

  Kipusisko: Jumalat terveyssandaaleissa

  05.11.201415Syke
  "Lääkäreitä on kahdenlaisia: niitä, jotka ymmärtävät toimia moniammatillisessa hengessä ja niitä, joita pidetään mulkkuina." Kipusisko on Sykkeen oma myyrä sairaalamaailman sisäpiiristä. Hän kommentoi jaksoja joka toinen viikko.