Hyppää pääsisältöön

Minä vanhempana

 • Vanessa Kurri

  Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  16.12.2016Marja Hintikka Live
  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.
 • Anna-Kaisa Huurinainen

  Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  15.12.2016Marja Hintikka Live
  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.
 • Stig (Pasi Siitonen)

  Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  15.12.2016Marja Hintikka Live
  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.
 • Vlogaaja Mansikkka ja äitinsä Mamma Pia istuvat junassa.

  Huippusuosittu vloggari Mansikkka: "Tuskin on sellaista asiaa, jota en voisi äidin kanssa jakaa"

  11.12.2016Marja Hintikka Live
  Mansikkka eli Maiju Voutilainen perusti vlogin 17-vuotiaana. Nyt parikymppisen Voutilaisen vlogi on yksi Suomen suosituimmista ja sen videoita katsovat parhaimmillaan sadat tuhannet fanit. Myös instassa Voutilaisella on lähes pari sataa tuhatta seuraajaa. Monen teinin vanhemmat huolehtivat, voiko lapsen päästä nettiin ja someen touhuamaan. Voutilaisen äitiä Pia Voutilaista ei huolettanut. Sen sijaan hän perusti oman MammaPia-vloginsa, jolla on silläkin jo tuhansia seuraajia.
 • Katja Ståhl

  Toimittaja Katja Ståhl: Teinit ovat kaikessa parempia ja fiksumpia kuin me aikanaan

  09.12.2016Marja Hintikka Live
  Lukuisista radio- ja tv-ohjelmista tuttu toimittaja Katja Ståhl on aina ajattelut, että juuri meneillään oleva ikä on lapsilla se kaikkein paras. Sitä mieltä hän on myös lasten teini-iästä, vaikka kieltämättä se pelottikin ennakkoon. Ståhlin lapset puhuvat äidilleen avoimesti omista asioistaan, joskus jopa liian avoimesti. Ståhlin tärkein viesti vanhemmille on: irrottaudu ja aloita se heti kun vauva syntyy.
 • Jussu Pöyhönen

  Lapsen teini-ikää odottava muusikko Jussu Pöyhönen: Yhteenottoja on luvassa

  09.12.2016Marja Hintikka Live
  Suurlähettiläistä tuttu muusikko Jussu Pöyhönen tekee edelleen musiikkia ja opettaa laulua. Myös hänen 10-vuotias poikansa soittaa kitaraa, mutta muuten isän jutut on yhä enemmän "ihan sama" ja "ei kiinnosta" -osastoa. Pöyhönen odottaakin lähestyvää teini-ikää jännittynein mielin. Hän tunnistaa pojassaan oman luonteensa: enimmäkseen rauhallinen, mutta joskus kuohahtaa kunnolla – isän ja pojan yhteenottoja saattaa siis olla luvassa. Pöyhönen on Marja Hintikka Liven vieraana TV2:ssa maanantaina 12.12. klo 21. Aiheena on silloin Kyllä teini tietää.
 • Kaisa Liski

  Kiinteistövälittäjä Kaisa Liski: Olen liian joustava äiti ja annan helposti periksi

  02.12.20161Marja Hintikka Live
  Kaisa Liski on Suomen menestyneimpiä kiinteistövälittäjiä eikä omaa yritystä pyörittävällä naisella ole pikkurahasta puutetta. Aina ei ole ollut näin. Kun Liski sai ensimmäisen lapsensa 18-vuotiaana ja toisen parikymppisenä, hänellä ei ollut rahaa eikä mitään tajua rahan käytöstä. Pitkään Liski eli lähes köyhyydessä ja tinki jopa omasta syömisestään. Sitten hän päätti rikastua. Kolmannen lapsensa Liski sai 44-vuotiaana, eikä kuopuksen ole tarvinnut kokea puutetta.
 • Jasmine Kauko

  Bloggari Jasmin Kauko: Emme ole koskaan laskeneet, minkä verran kukin tuo perheeseen rahaa

  01.12.2016Marja Hintikka Live
  Munakoisoni ja minä -blogia luotsaava Jasmin Kauko jakaa kaikki rahat ja lainat tasan puolisonsa kanssa. Kaukon mukaan systeemi on vapauttava, oikeudenmukainen ja arkea helpottava. Järjestelyn ansiosta pariskunnan ei ole myöskään koskaan tarvinnut riidellä rahasta.
 • Wilson Kirwa

  Ex-huippujuoksija Wilson Kirwa: Kun on kiire, luovun huonoista tunteista ja turhautumista

  01.12.2016Marja Hintikka Live
  Parikymmentä vuotta sitten Wilson Kirwa tuli Keniasta Suomeen muovikassissaan kolme t-paitaa. Alku ei ollut helppo, mutta tätä miestä ei helpolla lannisteta: hän noudattaa elämässään äitinsä kehotusta mennä aina eteenpäin, vaikka sitten ryömien. Eikä Kirwan tarvinnut pitkään rymiä, vaan hänen juoksijanuransa lähti pian lentoon. Viime vuosina Kirwa on kiertänyt ympäri Suomea puhumassa elämänfilosofiastaan ja menestymisestä niin päiväkodeissa, kouluissa, vanhainkodeissa kuin yrityksissäkin. Lahdessa asuva perhe pärjää taloudellisesti hyvin eikä Kirwa haaveile rikkauksista – ainakaan itselleen.
 • Maisa Torppa

  Tv-persoona Maisa Torppa: Olen liian huolehtivainen leijonaemo

  28.11.2016Marja Hintikka Live
  Maisa Torpan elämän yksi tärkeistä käännekohdista oli se, kun hän 18-vuotiaana voitti Miss Bikini -kilpailun. Silloin hän ajatteli näyttäneensä kiusaajilleen: mitäs nyt sanotte – olenko muka ruma? Sittemmin Torppa on esiintynyt lukuisissa tv-ohjelmissa ja menestynyt työssään, mutta kiusaamisen jäljet eivät silti ole täysin kadonneet. Nyt Torppa pelkää, että hänen oma nelivuotias poikansa joutuu kiusatuksi.
 • Tua Backman

  Bloggari Tua Backman: Kasvatan lapset kehumalla ja empatialla vahvaksi

  25.11.2016Marja Hintikka Live
  Bloggari Tua Backman on joutunut lastensa kanssa kokemaan, kuinka kiusaaminen saa nykyaikana aivan uusia, pelottavia ja mahdollisesti kauaskantoisia muotoja. Backmanin lapsi joutui äärimmäisen nettikiusaamisen kohteeksi: hänen identiteettinsä varastettiin. Backman ei usko, että lapset itse edes hahmottavat, kuinka suuresta rikoksesta harmittomaksi kiusaksi tarkoitetussa jutussa voi olla kyse.
 • Aki Linnanahde

  Radiojuontaja Aki Linnanahde: Kun on oikein kiire, luovun ensimmäisenä järjestäni

  25.11.2016Marja Hintikka Live
  Syksyn alussa huippusuosittua tv- ja radiojuontajaa Aki Linnanahdetta jännitti. Perhe oli juuri muuttanut ja nuorimmat lapset aloittivat uusissa kouluissa. Sujuuko kaikki hyvin? Löytyykö kavereita? Linnanahde itse oli kokenut saman muuttaessaan lukioon Helsinkiin, missä hän ei ensimmäiseen puoleen vuoteen tuntenut ketään. Linnanahde uskoo, että häntä on kaverisuhteissa auttanut joukkueurheilussa kasvanut paksu nahka ja sosiaalisuus.
 • Mikko Peltola

  Mikko "Peltsi" Peltola: Vanhemmuudessa minua pelottaa eniten, että lapsistani tulee luontoa vihaavia gootteja

  21.11.2016Marja Hintikka Live
  Radio- ja tv-juontaja Mikko "Peltsi" Peltola on kala- ja erämies henkeen ja vereen. Touhuissa ovat mukana yhä useammin myös kuusi- ja nelivuotiaat lapset. Kuopuksen Downin oireyhtymä vaatii joskus erityisjärjestelyjä retkillä, mutta nykyään löytyy apuvälineitä melkein kaikkiin tilanteisiin. Aluksi lapsen vammaisuus oli Peltolalle sokki, mutta nykyään perhe elää enimmäkseen ihan tavallista lapsiperheen arkea – mitä nyt tukihakemusten kanssa saa välillä vääntää.
 • Pienen Äidin Elämää- blogin Milla Lassila.

  Bloggari Milla Lassila: Äiti on lyhyt eikä tästä enää kasva

  17.11.2016Marja Hintikka Live
  Pienen Äidin Elämää -blogin Milla Lassila on kohdannut lyhytkasvuisuutensa vuoksi sekä ennakkoluuloja että asiattomuuksia. Kahden pienen lapsen äiti on kuitenkin sinnikäs arjen askareissa eikä anna vastoinkäymisten lannistaa. Lassila toivoo bloginsa herättävän siihen, että vanhemmuuden peruskysymykset ja -toiveet ovat kaikille samat: haluamme, että lapsista kasvaa hyviä ja avarakatseisia ihmisiä.
 • Sanna Kiiski

  Kolmen lapsen äiti Sanna Kiiski: Lapsen erityisyys tuli yllätyksenä syövän jälkeen

  17.11.2016Marja Hintikka Live
  Kahvilayrittäjä, toimittaja Sanna Kiisken esikoinen sairastui tasan kolme vuotta sitten syöpään. Vuosi sitten syöpä saatiin parannettua, mutta rankka sairaus ja sytostaattihoidot jättivät häneen paljon jälkiä. Kiiski huomasikin järkytyksekseen olevansa erityislapsen äiti ja omaishoitaja. Nyt viisivuotiaalla pojalla on haasteita mm. motoriikassa ja puheen tuottamisessa. Vaikka kolmilapsisen perheen arki sujuukin pääosin hyvin, pelottaa tulevaisuus Kiiskeä.
 • Johanna Pakonen

  Laulaja Johanna Pakonen: Olen tiukka äiti ja kauhea komentelija

  11.11.2016Marja Hintikka Live
  Tangokuningatar, laulaja Johanna Pakosen elämä muuttui joulukuun alussa kuusi vuotta sitten. Hänen hartaasti odottamansa kaksospojat syntyivät raskausviikolla 23. Toinen oli kuollut jo ennen syntymää, toinen eli puoli tuntia syntymän jälkeen. Vaikean talven jälkeen elämä kuitenkin voitti ja Pakonen tuli uudelleen raskaaksi. Tällä kertaa kaikki meni hyvin ja nyt Pakosen elämän keskipisteenä on nelivuotias tytär. Menetystään Pakonen ajattelee edelleen usein, mutta enää se ei ole koko ajan mielessä.
 • Miika Nousiainen

  Kirjailija Miika Nousiainen: Tärkein kasvatusperiaatteeni on epämääräinen jämäkkyys

  10.11.2016Marja Hintikka Live
  Kirjailija ja käsikirjoittaja Miika Nousiainen on tottunut vääntämään vitsiä mistä vaan. Tv:stä tuttu panelisti haluaisi olla isänäkin kiva ja hauska tyyppi, jonka ei tarvitse tehdä kurjia päätöksiä tai vastata ikäviin kysymyksiin. Ennen isäksi tuloaan Nousiainen ei juuri kuolemaa ajatellut, mutta nyt kuolemanpelko saattaa iskeä yllättävissäkin tilanteissa.
 • Jani Mesikämmen

  Bloggari Jani Mesikämmen: En koskaan uskonut sanovani lapselleni ääneen tosiasioita tämän siskon kuolemasta

  10.11.2016Marja Hintikka Live
  Yhdeksän vuotta sitten Jani Mesikämmen joutui vaimonsa kanssa kohtaamaan sen kaikkein vaikeimman: heidän nelivuotias esikoistyttärensä menehtyi yllättäen. Pariskunta käsitteli äärimmäistä surua samaan aikaan, kun vaimo odotti perheeseen toista lasta. Raskas elämänvaihe käynnisti prosessin, jota Mesikämmen kutsuu extremelajien aateliksi: omien perimmäisten tunteiden, kuten vihan ja katkeruuden, kohtaaminen. Vuosien varrella hän on käsitellyt tapahtumia useissa blogikirjoituksissaan.
 • Marja Hintikka Live, tähtibloggari LattePappa

  LattePappa-blogin Juho Kokki: Olen tyyppiesimerkki liiasta järkeilystä

  03.11.2016Marja Hintikka Live
  Viikon tähtibloggari LattePappa alias Juho Kokki myöntää olevansa tyyppiesimerkki elämän väkevästä suunnittelusta ja jopa liiasta järkeilystä. Suunnitelmana oli, että lapsi saa tulla kun molempien opinnot on suoritettu, vakituinen työpaikka saavutettu ja maalle muutettu. Ja se suunnitelma piti. Kaikkea ei sentään voinut ennakoida – kuten sitä, miten väsynyt on iltaisin, kun saa lapsen nukkumaan. Parhaillaan hoitovapaalla oleva Kokki kertoo lisää suunnitelmallisesta perheellistymisestään maanantain MHL:ssä.
 • Sedu Koskinen ja tytär

  Ravintolayrittäjä Sedu Koskinen: Tärkein kasvatusperiaatteeni on rakkaus

  03.11.2016Marja Hintikka Live
  Ravintolayrittäjä Sedu Koskinen loi vuosituhannen alussa Suomen suurimman yökerhoimperiumin. Vuosikymmeniin Koskinen ei ehtinyt edes miettiä perheen perustamista, päinvastoin. Enimmäkseen hän kartteli lapsia. Pari vuotta sitten nyt 59-vuotiaan Koskisen elämä kuitenkin mullistui, kun hänelle syntyi tytär. Sittemmin Koskiselle on tullut tutuksi niin ärsyyntyminen kiukuttelevalle ja nirsoilevalle lapselle kuin höperönä lepertelykin. Ja kun lapsi illalla nukahtaa, Koskinen tuntee ylpeänä saaneensa jotain tärkeää aikaiseksi.