Hyppää pääsisältöön

Riikan vlogi

 • Riikan vlogissa soivat joululaulut.

  Riikan vlogi: Tunnistatko tutun joululaulun?

  25.11.2016Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen tapasi nokkahuilisti Sini Vahervuon ja cembalisti Matias Häkkisen ja pyysi kuulla kivaa joulumusiikkia. Muusikot tekivät työtä käskettyä, mutta Riikka ei tunnistanut kappaleen melodiaa. Tunnistatko sinä?
 • Riikka keskusteli viulisti Pekko Pulakan kanssa.

  Riikan vlogi: Minkälainen on orkesterimuusikon koeaika?

  11.10.2016Klassinen
  Riikka Holopainen tapasi Tampere filharmonian konserttimestari Pekko Pulakan. Viimeksi Riikka tapsi Pekon Sibelius-viulukilpailuissa, jossa tämä selviytyi välieriin. Pekko siirtyi viime keväänä Turun filharmonisesta orkesterista Tampereen filharmoniaan ja hän on nyt koeajalla. Riikkaa kiinnostikin tietää, että pitääkö koeajalla olla erityisen varpaillaan.
 • Riikka Holopainen tapasi kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin.

  Riikan vlogi: Haba kasvaa johtamalla

  07.10.2016Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen tapasi kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin, joka on haluttu johtaja tällä hetkellä. Hän on Tampereen filharmonian ylikapellimestari, Kööpenhaminan filharmonisen orkesterin päävierailija ja syksyllä 2017 hän aloittaa myös Göteborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. Riikka tiedustelikin Santtu-Matiakselta, että minkä orkesterin hän vielä haluaisi johdettavakseen, mutta nuori kapellimestari oli jo sitä mieltä, että eiköhän niitä ole riittävästi. Riikkaa kiinnosti myös se, kuinka fyysistä kapellimestarin työ on. Kyllä siinä haba eli hauis näyttää kasvavan.
 • Riikka Holopainen ihmettelee, minkälaista Ferruccio Busonin musiikki on.

  Riikan vlogi: Minkälaista Ferruccio Busonin musiikki on?

  04.10.2016Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen tapasi pianistit Risto-Matti Marinin ja Emil Holmströmin, jotka valmistautuvat Ferruccio Busonin 150-vuotisjuhlakonserttiin. Busoni oli oman aikansa tähtipianisti, mutta säveltäjänä tämä Jean Sibeliuksen ystävä oli tuntemattomampi - ja on edelleen. Riikka halusi tietää, miksi.
 • Pianisti Niklas Pokki Riikan vlogissa.

  Riikan vlogi: Soittajan sosiaaliset taidot tarkastelussa

  13.09.2016Klassinen
  Riikka Holopainen tapasi pianisti Niklas Pokin ja ihmetteli sitä, miksi pianistit ovat niin sisäänpäin kääntyneitä. Kyseessä on tietenkin hölmö yleistys, mutta Niklas Pokki ei ainakaan ole sisäänpäin kääntynyt - ja Riikka haluaa tietää, miksi.
 • Riikka valmistautuu Promien vikaan iltaan.

  Riikan vlogi: Promien vika ilta!

  09.09.2016Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen on Lontoossa. Hän juontaa suorana Promien vikan illan radiosta. Tilaisuus on ensimmäinen Riikalle, joten tietysti hän on aiheesta innoissaan. Kyseessä on riemukas festivaali, jossa esiintyvät tenori Juan Diego Flórez, baritoni Duncan Rock, BBC:n Proms-nuorisoensemble, BBC Singers, sekä BBC:n sinfoniaorkesteri- ja kuoro. Tätä kaikkea johtaa Sakari Oramo. Riikka Holopainen vloggasi juuri sen jälkeen, kun hän oli päässyt tutustumaan omaan työpisteeseensä.
 • Toimittaja Riikka Holopainen ja säveltäjä Lauri Porra.

  Riikan vlogi: Mikä ihmeen omniwerk?

  18.08.2016Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen halusi tietää, minkälainen soitin omniwerk oikein on. Soittimella on oma osuutensa Juhlaviikkojen vajaiskonsertissa ja säveltäjä Lauri Porran teoksessa Kohta. Lauri Porra on tilannut omniwerkin soitinrakentaja Jukka Ollikalta ja soitinsuunnittelija Jonte Kniftiltä. Kyseessä on kahden soittimen yhdistelmä eikä soittaminen ei ole aina aivan ongelmatonta. Omniwerk on ollut olemassa kaksi vuotta ja se soi aina silloin tällöin konserteissa ja taideprojekteissa. Muutoin soitin majailee Lauri Porran makuuhuoneessa.
 • Club For Five -yhtyeestä tuttu Tuukka Haapaniemi on Riikka Holopaisen tentattavana.

  Riikan vlogi: Laulaminen on kiva bonus kuorossa

  08.06.2016Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen tapasi Tuukka Haapaniemen VocalEspoon avajaiskonsertissa. Club For Five -yhtyeestä tuttu basso juonsi avajaiskonsertin ja Club For Five esiintyy myös festivaaleilla. Tuukka tunnustaa Riikalle, että jos hän jotain ehtisi harrastamaan, niin hän varmaan laulaisi kuorossa. Riikka hieman ihmetteleekin, minkälaisia ihmisiä nämä kuoroihmiset oikein ovat ja Tuukka toteaa, että sosiaalisia. Mutta mitä Tuukka laulaisi karaokessa kuoromatkalla? yle.fi/klassinen
 • Sadan vuoden sävelet

  Riikan vlogi: Sibelius-Akatemian orkesterin ensikonsertista 100 vuotta

  10.05.2016Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen kävi ihmettelemässä, mitä Rake-salissa tapahtui 29.4.2016 Siellä Sibelius-Akatemian Kapubändi pukeutui vuoden 1916 vaatteisiin ja pian Riikan vloggauksen jälkeen orkesteri soitti saman konserttiohjelmiston kuin Helsingin Musiikkiopiston orkesterin ensikonsertissa soitettiin 100 vuotta sitten. Juhlallisuuden liittyivät siis Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin 100-vuotisjuhlintaan. Riikka ihmetteli soittajien hienoja asuja ja tunnelma oli juhlallinen, aivan kuin 1900-luvun alussa.
 • Perttu Kivilaakso Riikan vlogivieraana.

  Riikan vlogi: Muutama valmistava kysymys Indigo-oopperaa varten

  28.01.2016Klassinen
  Toimittaja Riika Holopainen ei ollut Kantapöydän juontovuorossa keskiviikkona 27.1.2016, mutta hän halusi tulla Musiikkitalolle tapaamaan Indigo-oopperan ohjaajaa Vilppu Kiljusta, kapellimestari Jaakko Kuusistoa ja oopperan toista säveltäjää, Apocalyptican Perttu Kivilaaksoa. Kantapöytä oli juuri alkamassa, mutta Riikka ehti kysyä muutaman tärkeähkön kysymyksen.
 • Markus Nykänen ja Marjukka Tepponen Riikka Holopaisen tentattavana.

  Riikan vlogi: Missäs ne pitkätukkapojat on?

  15.01.2016Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen tapasi Indigo-oopperan rakastavaiset tenori Markus Nykäsen ja sopraano Marjukka Tepposen. Riikalle tuli yllätyksenä se, ettei Apocalyptican Perttu ja Eicca olleetkaan paikalla, mutta sen sijaan hän pääsi kysymään, kuka tämä suomalaiselle yleisölle hieman vieraampi Markus Nykänen on.
 • Lappeenrannan laulukilpailujen tuomariston jäsenenä on myös kapellimestari Ville Matvejeff.

  Riikan vlogi: Nuorena on vitsa väännettävä

  06.01.2016Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen tapasi Lappeenrannan laulukilpailun välipäivänänä kapellimestari Ville Matvejeffin. Ville Matvejeff on Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestari ja tammikuussa hän johtaa Åbo Svenska Teaternissa Turun filharmonisen orkesterin ja Turun Musiikkijuhlien Taikahuilun. Lappeenrannan laulukilpailussa hän on mukana tuomaristossa. Riikka kysyi Villeltä, onko Suomessa liikaa laulajakoulutusta. Ville Matvejeff oli kuitenkin sitä mieltä, että koulutusta pitää olla monipuolisesti. Se häntä kuitenkin ihmetytti, että ammattikorkeakouluihin valitaan usein jo aika vanhoja laulajia
 • Toimittaja Riikka Holopainen nauttii teetä Kahvila Majurskassa.

  Riikan vlogi: Ennakkojuttua tekemässä finaalilähetykseen

  05.01.2016Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen oli toimittaja Janne Koskisen kanssa tekemässä finalistien kanssa ennakkojuttua tv:n suoraan finaalilähetykseen. Sen jälkeen he istahtivat kupposelle kuumaa ja kiukutteluksihan se sitten meni. Finalistit sen sijaan olivat hyvällä tuulella ja rauhallisia.
 • Kilpailupianisti Tuula Hällström Riikka Holopaisen haastattelussa.

  Riikan vlogi: Mikä on kilpailupianistille kauheinta kilpailuissa?

  05.01.2016Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen kävi jututtamassa kilpailupianisti Tuula Hällströmiä. Lappeenrannan laulukilpailuissa pianistien iso urakka päättyo välieriin ja Riikka kävi juttelemassa Tuula Hällströmin tiistaina 4.1. eli viimeisenä välieräiltana. Riikka halusi tietää pianistien karonkasta, ja jäävätkö he kuuntelemaan finaaleja - ja ennen kaikkea hän halusi tietää, mikä on kamalinta kilpailuissa.
 • Lappeenrannalaulukilaplujen tv-asiantuntijana on tenori Petri Bäcktröm.

  Riikan vlogi: Lappeenrannan laulukilpailu lähestyy

  20.12.2015Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen haluaisi tavata Lappeenrannan laulukilpailujen tv-asiantuntijan, tenori Petri Bäckströmin ennen joululomia, mutta muut työt painavat päälle. Toinen kisojen tv-toimittajista, Janne Koskinen, pääsee kuitenkin tapaamaan Petriä. Alkaa melkein vaikuttaa siltä, että Riikan vlogi kaapattaisiin...
 • TV.n asiantuntija Antti Tikkanen ja toimittaja Riikka Holopainen.

  Riikan vlogi: Kuka olikaan Antti Tikkasen suosikki?

  03.12.2015Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen yrittää selvittää viimeisenä finaalipäivänä, kuka oikein on TV-asiantuntija Antti Tikkasen suosikki. Vaan selviääkö se ollenkaan?
 • Riikka piti kovasti Kerson Leongista ja harmitteli, kun tämä ei päässyt jatkoon.

  Riikan vlogi: Miksei mun suosikki päässyt jatkoon?

  01.12.20153Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen ihmettelee, miksei hänen suosikkinsa Kerson Leong päässyt jatkoon. Kersonista piti paitsi Riikka myös monet muut yleisössä. 18-vuotias nuorukainen ei ole kuitenkaan katkera vaan hän on nauttinut Suomessa olostaan ja aikoo nauttia vielä vähän lisää. Hän oli isänsä kanssa tulossa seuraamaan finaaleja.
 • Liisa Syrjälä on ollut monissa kilpailuissa kuuluttajana.

  Riikan vlogi: Kilpailukuuluttajan tehtävä on merkittävä

  27.11.2015Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen tapasi Liisa Syrjälän, joka kuulutti Jean Sibelius -viulukilpailut ensimmäisen kerran vuonna 1985. Hän on ollut myös monissa muissa kilpailuissa kuuluttajana ja hänen tapansa ilmaista tarpeelliset faktat on ihailtu jo pitkään. Riikka kyseli Liisalta, mitkä kisat ovat jääneet päälimmäisenä mieleen - ja tietenkin sitä, missä Liisa toimittaa tehtäväänsä.Katso kaikki vloggaukset.
 • Riikka kyselee Sibelius -viulukilpailujen humoreskeista.

  Riikan vlogi: Tero Latvala kertoo välierissä soitettavista humoreskeista

  26.11.2015Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen keskustelee lyhyesti viulisti Tero Latvalan kanssa Sibeliuksen humoreskeista, joita soitetaan välierässä. Tero Latvala on kilpailun aikana radion asiantuntijana ja seuraa kilpailut alusta loppuun. Välierissä kilpailijat soittavat kuudesta Sibeliuksen humoreskista kaksi.
 • Riikka haastoi Sonja Fräkin viulupelikilpailuun.

  Riikan vlogi: Kilpailupianisti Sonja Fräki suostui haasteeseen

  26.11.2015Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen tapasi yhden Sibelius -viulukilpailun pianisteista, Sonja Fräkin. Riikka keskusteli Sonjan kanssa kilpailupianistina olemisesta ja siitä, miten kilpailijat jaetaan viiden pianistin kesken. Riikka haastoi Sonjan myös pelaamaan viulupeliä. Vaan kumpi voitti? Katso kaikki vloggaukset.