Hyppää pääsisältöön

Teknologiajohtaja Janne Yli-Äyhö: Teknologiavisio vie Yleä kohti tulevaisuutta

Tervetuloa kurkistamaan Ylen teknologiaympäristöön.

Visio auttaa ymmärtämään ja konkretisoimaan teknologian mahdollisuuksia sekä sitä, miten tulevat teknologiamuutokset vaikuttavat media-alaan. Täällä kerromme Ylen tavoista toimia nopeasti kehittyvässä teknologiaympäristössä. Voit myös tutustua tekniikan parissa työskenteleviin yleläisiin. Tervetuloa mukaan!

Teknologiavisio antaa suuntaa Ylen teknologiakehitykselle

Vision lähtökohtana on ymmärrys Ylen toimintaympäristöstä.

Teknologiavision lähtökohtana on ymmärrys Ylen toimintaympäristöstä. Visio auttaa Yleä priorisoimaan tekemistä sekä ymmärtämään mihin teknologiaan lähitulevaisuudessa panostetaan.

Teknologian vastuullisuus, onko sitä? - Tervetuloa Ylen Kånehuone-podcastiin!

Teknologiavisiotiimi esittää.

Nosta konepelti ylös ja sukella mukaan Ylen Teknologia- ja kehitysyksikön toimintaan. Kånehuone -podcastissä tavataan mielenkiintoisia ja ajankohtaisia vieraita niin Ylestä kuin talon ulkopuolelta. Yhdessä vieraiden kanssa pohditaan teknologian tulevaisuuden haasteita myös hieman erikoisemmista näkökulmista katsottuna.

Parhaat tekijät, haastavat tehtävät

Liikkuvaa hevosta on helpompi ohjastaa

Yhteinen visio, yhteiset tavoitteet, yhteinen pyrkimys

“Liikkuvaa hevosta on helpompi ohjastaa” eli kannattaa lähteä rohkeasti liikkeelle uuden kanssa ja oppia matkan varrella. Erilaisia johtamisen malleja ja metodeja pitää soveltaa iloisesti – ei tule nojautua liikaa teorioihin. Pelkkä ohjausmallin soveltaminen ei riitä – tarvitaan selkeät tavoitteet ja toimenpiteet niiden taakse.

Tutustu Ylen tekniikan tiimeihin - Toimitilapalvelut

Toimitilapalvelut hoitaa Ylen toimitiloja

Toimitilapalvelut on asiakaslähtöinen asiantuntijaosasto joka manageroi ja hoitaa Ylen toimitiloja yhteistyössä lukuisten palveluntuottajien kanssa. Toimitilapalvelut luo omalta osaltaan edellytyksiä ohjelmatoiminnan tekemiseen.

Voiko monikamerakalustoa kuljettaa paperikassissa?

MOMO - Monikameraa mobiililaitteilla

Ylellä tehdään teknologian parissa ketteriä innovaatioita sekä kokeiluja, jotka parhaimmillaan päätyvät pysyviksi tuotantotavoiksi. Yksi tällainen onnistunut kokeilu on monikameraa mobiililaitteilla eli MOMO.

Asiantuntijan puheenvuoro

Chat Beyond The Grave

Proof of concept for ML-based content.

Yle Beta exists to try out improbable projects. This article is the post mortem of a one which I still don't completely know what it was all about.

Usein kysyttyä Ylen tekniikasta

Uusi tekniikka tuo uusia palveluita

Tekniikan kehitys vaatii myös päivityksiä kotilaitteisiin.

Viime vuosina teknologia ja laitteet ovat kehittyneet nopeasti. Laitteita tulee päivittä useammin, mutta samalla käyttöön tulee erilaisia uusia palveluita.