Hyppää pääsisältöön

kouluruokailu

 • Tillilihaa, riisivelliä, kanaviillokkia – osaatko päätellä, miltä vuosikymmeneltä ovat nämä koulujen ruokalistat?

  29.10.2018 Oppiminen

  Suomi on kouluruuan tarjoamisessa edelläkävijämaa.

  Mitä ruokaa oli tänään koulussa? Entä 20 vuotta sitten? Osaatko arvata, miltä vuosikymmeneltä nämä koulujen ruokalistat ovat peräisin?

 • Maanantaina maksalaatikkoa - tai sitten ei

  09.11.2015 Oppiminen

  Karjaan yhteiskoulussa syötiin maanantaina maksalaatikkoa

  Karjaan yhteiskouluun ruoka tulee keskuskeittiöstä lämpövaunuissa. Tänään syötiin maksalaatikkoa joka maistui - tai sitten ei. Minulle maistui, varsinkin puolukkahillolla

 • Maanantai : Kouluruoka

  09.11.2015 Oppiminen

  Kouluruoka-annokset esittelyssä.

  Kymmenittäin kouluruoka-annoksia! Voiko noilla ruokanökäreillä oikeasti jaksaa koko päivän ja miten ihmeessä kukaan pystyy kerralla syömään noin paljon?

 • Kouluruokaa ranskalaisittain?

  09.11.2015 Oppiminen

  Kuinka Helsingin ranskalais-suomalaisessa koulussa syödään?

  Helsingin ranskalais-suomalaisessa koulussa syödään... suomalaista ruokaa! Ei siis kolmen ruokalajin aterioita, mutta monipuolista paikanpäällä valmistettua ruokaa, joka saa kehuja myös koulun ranskalaisilta opettajilta. Ja ruokalista löytyy myös ranskaksi.

 • Viikin norssissa osalle kouluruoka tulee Alepasta

  09.11.2015 Oppiminen

  Viikin norssissa kinkkukiusaus vaihtuu usein donitsiin

  Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulussa tarjoillaan viikon aluksi kinkkukiusausta. Kasvissyöjille on tarjolla kasvis-kikhernekiusausta. Lisukkeeksi saa salattia ja porkkanaraastetta. Amica ruokkii kaikki oppilaat esikoulusta lukioon.

 • Itsenäisen Suomen oppivelvollisuuskoulu

  26.10.2012 Oppiminen

  Itsenäisen Suomen oppivelvollisuuskoulu

  Itsenäisen Suomen eduskunta nosti erääksi keskeiseksi kehittämiskohteeksi kansanopetuksen. Sen tueksi säädettiin oppivelvollisuuslaki 1921.

 • Nuoret vaativat kuntavaaliehdokkailta suoria vastauksia

  18.09.2012 Elävä arkisto

  "Nyt ei puhuta poliittista diipadaapaa vaan selkeää suomea", lupaa Kuntavaalit K18 -ohjelman nuori juontaja Rosa Kettumäki. Nuoret kuulustelivat kuntavaaliehdokkaita itselleen tärkeistä aiheista kuten mielenterveydestä, joukkoliikenteestä ja kouluruuasta.

 • Päivä kyläkoulussa

  12.05.2010 Elävä arkisto

  Porin saaristossa ja Suomussalmella

  Kevättalvinen arkipäivä kainuulaisessa kyläkoulussa sujuu hyväksi havaitulla rutiinilla. Oppituntien lomassa ulkoillaan upeassa koskimaisemassa. Pienten kyläkoulujen viimeiset ajat olivat kuitenkin käsillä – näin oli laita esimerkiksi seitsemän oppilaan Lampaluodon koulussa Porin saaristossa.

 • Marttojen toimia 1941

  10.09.2009 Elävä arkisto

  Dokumentti sodanaikaisesta marttatoiminnasta

  Semmoiseksi kuin kansa kasvatetaan, semmoinen se on, ajatteli Lucina Hagman keväällä 1899 perustaessaan nykyisin Marttaliittona tunnetun yhdistyksen.

 • Koululaisten terveys ja ruokailu vuonna 1975

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Mikä maistui koululaisille vuonna 1975?

  Ohjelmassa tarkastellaan suomalaisten kouluikäisten terveydentilaa. Kouluruokailuesimerkit ovat Rautavaarasta, Kirkkonummelta ja Helsingistä.